Home Τεχνολογία «Εξυπνα» μηχανήματα ακτίνων Χ σε αεροδρόμια θα εντοπίζουν κάθε παράνομο ή επικίνδυνο...

«Εξυπνα» μηχανήματα ακτίνων Χ σε αεροδρόμια θα εντοπίζουν κάθε παράνομο ή επικίνδυνο φορτίο

Οι τεχνολογίες ασφαλείας στα αεροδρόμια αναβαθμίζονται και εξελίσσονται συνεχώς. Η τελευταία τέτοιου είδους τεχνολογία έρχεται από τα εργαστήρια του University College London. Ερευνητές του UCL ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία για τα μηχανήματα ακτινών Χ με τα οποία ελέγχονται οι αποσκευές και οι επιβάτες στα αεροδρόμια.

Έχει διαπιστωθεί ότι τα συμβατικά μηχανήματα ακτινών Χ στα αεροδρόμια αποτυγχάνουν σε ποσοστά που φτάνουν το 80% να εντοπίσουν στις αποσκευές όπλα, ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης με την οποία υποστηρίζουν ότι τα μηχανήματα ακτινών Χ θα μπορούν να εντοπίζουν όπλα, ναρκωτικά και εκρηκτικά με ποσοστό επιτυχία 100%.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η τεχνολογία αυτή θα μπορεί να εντοπίσει και είδη άγριας ζωής που αποτελούν αντικείμενο λαθρεμπορίας αλλά μπορεί να έχει και άλλους είδους εφαρμογές. Όπως υποστηρίζουν η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον ιατρικό τομέα ως ένα νέο είδος απεικονιστικής μεθόδου αλλά και στον εντοπισμό αδύναμων σημείων ή σημείων που έχουν υποστεί κάποιου είδους ζημιά σε βιομηχανικά συστήματα και δομές.

Naftemporiki.gr