Home Τεχνολογία Έξυπνο στρώμα κρεβατιού με κλιματισμό, ιατρικούς ελέγχους και Wi-Fi (Βίντεο)

Έξυπνο στρώμα κρεβατιού με κλιματισμό, ιατρικούς ελέγχους και Wi-Fi (Βίντεο)

Ο καλός ύπνος είναι ζητούμενο για τον σύγχρονο άνθρωπο και η ποιότητα του στρώματος παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Η αμερικανική εταιρεία Eight Sleep παρουσίασε το στρώμα  Pod 3 Mattress που συνοδεύεται από ένα κάλυμμα που ονομάζεται Pod 3 Cover και αγοράζει κάποιος προαιρετικά για να αποκτήσει το σύνολο των δυνατοτήτων του στρώματος. Το στρώμα στο σύνολο του έχει εντυπωσιακές δυνατότητες. Η πιο σημαντική είναι ότι μπορεί να αλλάζει θερμοκρασία σύμφωνα με τις επιθυμίες του κατόχου του. Ο μηχανισμός θέρμανσης/ψύξης του στρώματος είναι τόσο προηγμένος ώστε να εξυπηρετεί ταυτόχρονα τις διαφορετικές επιθυμίες θερμοκρασίας ενός ζευγαριού που κοιμάται σε αυτό. Μπορεί να θερμαίνει την μια πλευρά του κρεβατιού και να μειώνει την θερμοκρασία στην άλλη πλευρά.


Το στρώμα Pod 3 Mattress μπορεί να ρυθμίζει τη θερμοκρασία σε κάθε πλευρά του κρεβατιού και συνδέεται με κινητό τηλέφωνο.

Παράλληλα το στρώμα ενσωματώνει διάφορα συστήματα και μηχανισμούς με τους οποίους πραγματοποιεί ελέγχους των ζωτικών λειτουργιών των ατόμων που κοιμούνται. Μπορεί να ελέγχει τον καρδιακό και αναπνευστικό ρυθμό και συνδέεται με μια εφαρμογή για να μεταδώσει τα δεδομένα που κατέγραψε ενώ ο χρήστης μπορεί να βρει και άλλες επιλογές ελέγχων και παρακολούθησης της ποιότητας του ύπνου του. Τέλος το στρώμα διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi που υποστηρίζει σύμφωνα με τους κατασκευαστές του δίκτυα 5G. Η τιμή του στρώματος μαζί με το κάλυμμα ανέρχεται σε δύο χιλιάδες δολάρια.

Πηγή: Naftemporiki.gr