Home Τεχνολογία Φουτουριστικό τριμαράν που έχει σχήμα αρχαίου ρωμαϊκού σπιτιού

Φουτουριστικό τριμαράν που έχει σχήμα αρχαίου ρωμαϊκού σπιτιού

Η νέα ιδέα τριμαράν της Van Geest Design φέρνει ένα εντελώς νέο νόημα στο «πλωτό σπίτι».

Το Domus πήρε το όνομά του από τις μονοώροφες κατοικίες που βρέθηκαν κυρίως στην αρχαία Ρώμη και την Πομπηία.

Σχεδιασμένο σε συνεργασία με τον Rob Doyle Design, το 40 μέτρων τριμαράν ισχυρίζεται ότι έχει διπλάσιο εσωτερικό χώρο από ένα καταμαράν ίδιου μεγέθους και όλη την άνεση ενός σούπεργιοτ.

Όπως το ομώνυμο του, το σκάφος επικεντρώνεται γύρω από ένα εντυπωσιακό αίθριο που συνδέει τις ξεχωριστές περιοχές. Με έκταση μόλις 789 τετραγωνικά μέτρα, το εσωτερικό του χωρίζεται σε δύο καταστρώματα και προσφέρει έξι ευρύχωρες καμπίνες επισκεπτών, που περιλαμβάνουν όχι μία αλλά δύο σουίτες του ιδιοκτήτη με παρακείμενα σαλόνια. Αλλού, θα βρείτε κινηματογράφο, γυμναστήριο, σαλόνι, μπαρ και πισίνα. Φυσικά, υπάρχει επίσης ένα σπα για να μπορείτε να χαλαρώσετε σαν πραγματικός Ρωμαίος.

.
 
.
VAN GEEST DESIGN

Ο Van Geest ισχυρίζεται ότι το Domus θα είναι «το πρώτο πραγματικά γιοτ μηδενικών εκπομπών άνω των 750 μικτών τόνων». Για το σκοπό αυτό, το σκάφος θα χρησιμοποιήσει έναν συνδυασμό ηλιακής ενέργειας, τεχνολογίας υδροαναγέννησης και κυψελών καυσίμου υδρογόνου για να εξασφαλίσει απεριόριστη εμβέλεια και μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Ουσιαστικά, το αθόρυβο cruiser θα παράγει, θα αποθηκεύει και θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια θα μεταβαίνει στο σύστημα μπαταρίας τη νύχτα. Είναι επίσης εξοπλισμένο με πανί που παρέχει επιπλέον ισχύ από τον άνεμο. 

.
 
 
 
Πηγή: huffingtonpost.gr