Home Τεχνολογία H Amazon παρουσίασε drone που θα κάνει ντελίβερι στα σπίτια τις παραγγελίες...

H Amazon παρουσίασε drone που θα κάνει ντελίβερι στα σπίτια τις παραγγελίες των πελατών της (βίντεο)

Την στιγμή που ο Τζεφ Μπέζος αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στην Amazon ο εμπορικός γίγαντας του Διαδικτύου παρουσίασε ένα drone με το οποίο φιλοδοξεί να μεταφέρει γρήγορα τις παραγγελίες των πελατών του στα σπίτια τους. Το αφεντικό της Amazon είχε ανακοινώσει το 2013 ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει την μεταφορά παραγγελιών που κάνουν οι πελάτες της εταιρείας στα σπίτια τους με drones. Η εταιρεία επένδυσε μεγάλα κεφάλαια στην προσπάθεια αυτή χωρίς όμως ικανοποιητικά αποτελέσματα αφού δημιουργήθηκαν κάποια drones για να κάνουν ντελίβερι στα σπίτια των πελατών των παραγγελιών τους αλλά κανένα από αυτά δεν αποδείχτηκε αξιόπιστο και λειτουργικό για να φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή.

Η Amazon παρουσίασε το MK27-2, ένα drone που τα στελέχη της εταιρείας πιστεύουν ότι είναι αυτό που θα υλοποιήσει την απόφαση του Μπέζος και θα γίνει η εκκίνηση σε μαζική κλίμακα της μεταφοράς προϊόντων στους πελάτες. Το drone μπορεί να πετά με ταχύτητα περίπου 80 χλμ./ώρα και σύμφωνα με τους κατασκευαστές του να μεταφέρει μέσα σε χρονικό διάστημα μισής ώρας το προϊόν που έχει παραγγείλει κάποιος από την Amazon από τις αποθήκες της εταιρείας στο σπίτι του. Το drone μπορεί να μεταφέρει ότι χωράει μέσα σε ένα κουτί παρόμοιου μεγέθους με τα κουτιά που τοποθετούνται τα παπούτσια άρα μπορεί να μεταφέρει βιβλία, μικρομεσαίου μεγέθους ηλεκτρονικές συσκευές, κάποια είδη ένδυσης/υπόδησης κ.α. Η Amazon αναφέρει ότι ο αριθμός προϊόντων που πουλά και έχουν τέτοια μεγέθη ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες άρα η χρήση του drone είναι απολύτως χρήσιμη αν όχι απαραίτητη.

Το drone θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες τα δρομολόγια του αρχικά σε κάποιες περιοχές της Καλιφόρνια και του Τέξας και διαθέτει συστήματα εντοπισμού και αποφυγής άλλων ιπτάμενων οχημάτων (drones, αεροσκαφών) που θα βρεθούν στο δρόμο του ώστε να αποφευχθεί κάποια σύγκρουση και να φτάσει σώο και αβλαβές στον προορισμό του.

Naftemporiki.gr