Home Τεχνολογία ΗΠΑ: 550 γυναίκες μηνύουν την Uber για σεξουαλική κακοποίηση

ΗΠΑ: 550 γυναίκες μηνύουν την Uber για σεξουαλική κακοποίηση

Πέρα από διευκόλυνση, οι εφαρμογές που προσφέρουν υπηρεσίες μεταφοράς προτιμούνται από μεγάλο μέρος των καταναλωτών μιας και δημιουργούν μια μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας στους εξυπηρετούμενους. Παρ’ όλα αυτά, η δημοφιλής υπηρεσία Uber στις ΗΠΑ δέχτηκε μήνυση από 550 γυναίκες για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Στην αγωγή που κατατέθηκε οι επιβάτισσες κατηγορούν οδηγούς της υπηρεσίας γιααπαγωγή, σεξουαλική κακοποίηση, ξυλοδαρμό σεξουαλικής φύσεως, βιασμό, παράνομη κράτηση, παρακολούθηση, παρενόχληση και επίθεση.

Υποστηρίζεται ακόμα πως η Uber έχει γνώση τέτοιων περιστατικών, που έλαβαν χώρα σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής, ήδη από το 2014, ενώ, υπάρχουν 150 ακόμα πιθανές υποθέσεις που βρίσκονται αυτό το διάστημα υπό εξέταση.

Στην μήνυση υποστηρίζεται επίσης πως η εταιρεία έριξε μεγαλύτερο βάρος στην ανάπτυξή της παρά στην ασφάλεια των πελατών της.

Εκπρόσωποι της Uber δήλωσαν στο BBC: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την ασφάλεια, γι’ αυτό η Uber έχει δώσει νέες δυνατότητες ασφαλείας, έχει θεσπίσει πολιτικές με επίκεντρο την επιβίωση και έχει γίνει πιο διαφανής αναφορικά με σοβαρά περιστατικά. Αν και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την τρέχουσα αγωγή, θα συνεχίσουμε να βάζουμε την ασφάλεια στον πυρήνα της δουλειάς μας».

Τον περασμένο μήνα, η Uber δημοσίευσε την δεύτερη έκθεση ασφάλειας των ΗΠΑ και σε συτήν αναφέρει 998 καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και 141 περιπτώσεις βιασμών. Επιπλέον, η εταιρεία έχει λάβει συνολικά 3.824 σχετικές καταγγελίες μεταξύ 2019 και 2020. Στην πρώτη αναφορά της εταιρείας, που αφορά περιστατικά που έγιναν μεταξύ 2017 και 2018, αναφέρονται 5.981 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Η προαναφερθείσα αγωγή συμπίπτει σχεδόν χρονικά με την αποκάλυψη ότι ένα πρώην στέλεχος της Uber κατηγορήθηκε για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και αθέμιτες πρακτικές.

Πηγή: in.gr