Home Τεχνολογία Κίνα: Τρομάζουν τα πλάνα από εργοστάσιο παραγωγής ρομπότ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κίνα: Τρομάζουν τα πλάνα από εργοστάσιο παραγωγής ρομπότ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτα viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X που φαίνεται να παρουσιάζει ένα εργοστάσιο παραγωγής ανθρωπόμορφων ρομπότ στην Κίνα!

Το βίντεο, το οποίο έχει αναδημοσιευτεί από πολλούς λογαριασμούς και μετρά εκατομμύρια προβολές, δείχνει τέσσερα ρομπότ με γυναικεία σιλουέτα το ένα δίπλα στο άλλο. Από αυτά, μόνο το ένα είναι ενεργοποιημένο και κάνει κάποιες χειρονομίες με τα χέρια του, σα να εξηγεί κάτι. Στο βάθος φαίνεται μπροτά σε έναν πάγκο άλλο ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ με τακούνια και δύο ακόμη που είναι υπό συναρμολόγηση.

Καθώς η κάμερα κινείται προς τα δεξιά βλέπουμε για λίγο δύο ρομπότ που μοιάζουν τρομακτικά με άνδρες και διάφορα πρόσωπα που ετοιμάζονται για άλλα μοντέλα.

Μάλιστα, στα τελευταία πλάνα του βίντεο φαίνεται και μια πολύ ιδιαίτερη συσκευή που φοριέται στην πλάτη ενός ανθρώπου σαν σακίδιο και τον ενισχύει με έξι επιπλέον χέρια, τρία σε κάθε πλευρά. Ναι, καλά διαβάσατε. Η συσκευή είναι λες και βγήκε από το σύμπαν του Spider-Man από τις δοκιμές του Δόκτωρ Όττο Οκτάβιους…

Το viral βίντεο ακολουθεί παρακάτω:

 


Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ένα παλιότερο βίντεο από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους που φαίνεται να είναι από το ίδιο εργαστήριο. Αυτό παρουσιάζει αποκλειστικά τις δυνατότητες της wearable συσκευής χεριών.

 

Ακόμη δεν υπάρχουν ξεκάθαρες πληροφορίες για την εταιρία που ίσως να βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα ή γενικότερα για την προέλευση του βίντεο, το οποίο αρχικά αναρτήθηκε στο TikTok.

Πάντως, πέρυσι το Νοέμβριο η Κίνα είχε κάνει έναν εξαιρετικά τολμηρό ισχυρισμό ότι σχεδιάζει τη μαζική παραγωγή ανθρωποειδών ρομπότ που θα μπορούν να «αναδιαμορφώσουν τον κόσμο» μέσα σε 2 χρόνια. Φαίνεται πως τα πλάνα αυτά είναι μάλλον άκρως ρεαλιστικά…

Πηγή: unboxholics.com