Home Τεχνολογία Νιώστε σαν να είστε στο Star Wars με το νέο τεχνολογικό ποδήλατο...

Νιώστε σαν να είστε στο Star Wars με το νέο τεχνολογικό ποδήλατο αιώρησης

Ένα τεχνολογικό ποδήλατο αιώρησης (hoverbike) πραγματοποίησε χθες το ντεμπούτο του στην αμερικανική αγορά, προκαλώντας αναπόφευκτες συγκρίσεις με τα διαστημικά ποδήλατα ταχύτητας των ταινιών «Star Wars».

 

Το ιπτάμενο ποδήλατο παρουσιάστηκε κατά της διάρκεια του Σαλονιού Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ, ενώ οι Ιάπωνες κατασκευαστές του προγραμματίζουν να το προωθήσουν εμπορικά στις ΗΠΑ την επόμενη χρονιά.

Το ποδήλατο τεχνολογικής αιώρησης XTURISMO κατασκευάζεται από την ιαπωνική εταιρία τεχνολογίας ERWINS Technologies, ενώ μπορεί να πετάξει για 40 λεπτά, με ταχύτητα που μπορεί να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

 

«Αισθάνθηκα ότι είμαι 15 ετών και είχα μόλις βγει από μία ταινία “Star Wars” χρησιμοποιώντας ένα από τα ποδήλατά τους», δήλωσε ο Θαντ Σζοτ συμπρόεδρος της έκθεσης αυτοκινήτων, μετά από μία δοκιμαστική βόλτα με το αναφερόμενο εναέριο όχημα ή καλύτερα, μετά από μία δοκιμαστική αιώρηση.

«Εννοώ, ότι είναι εντυπωσιακό! Φυσικά, έχεις ένα μικρό φόβο, αλλά ήμουν τόσο ενθουσιασμένος, που ένιωθα σαν ένα μικρό παιδί,» πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Το ποδήλατο αιώρησης πωλείται ήδη στην Ιαπωνία και ο Σουχέι Κομάτσου, ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της AERWINS, δήλωσε ότι η εταιρεία επεξεργάζεται σχέδια αναφορικά με την πώληση ενός μικρότερου μοντέλου στις ΗΠΑ το 2023.

Η τιμή του XTURISMO φτάνει στα 777.000 δολάρια, παρά το γεγονός ότι ο Κομάτσου δήλωσε πως η εταιρεία του ελπίζει να μειώσει το κόστος στις 50.000 δολάρια για ένα μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο από το 2025.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters