Home Τεχνολογία Ο Μασκ δεν βρίσκει λίθιο και αυξάνει τις τιμές των Tesla

Ο Μασκ δεν βρίσκει λίθιο και αυξάνει τις τιμές των Tesla

 

Σε νέα αύξηση τιμών σε όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων της στις Ηνωμένες Πολιτείες, προχώρησε η Tesla, ως απάντηση στα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι εφοδιαστικές αλυσίδες αλλά στο αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων αύξησε την τιμή της για το Model Y μεγάλης αυτονομίας στα 65.990 δολάρια από 62.990 δολάρια, μετά την καθυστέρηση έως και ενός μηνός στις παραδόσεις ορισμένων μοντέλων μεγάλης αυτονομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αύξηση των τιμών κατά 5% ακολουθεί το ράλι ανόδου των τιμών των πρώτων υλών, από το αλουμίνιο έως το λίθιο, που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα και μπαταρίες, ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες δυσκολεύονται να προμηθευτούν τσιπ και άλλα αναλώσιμα λόγω ελλείψεων που μαστίζουν ολόκληρη τη βιομηχανία.

Τέταρτη κατά σειρά αύξηση τιμών για φέτος

Η Credit Suisse σημείωσε ότι αυτή η αύξηση των τιμών αντιπροσωπεύει σε ορισμένες περιπτώσεις την τέταρτη κατά σειρά στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2022. «Μπορεί ορισμένες ανησυχητικές αυξήσεις τιμών να πλήξουν τη ζήτηση, αλλά προς το παρόν η Tesla εξακολουθεί να έχει προβλήματα στην προσφορά των οχημάτων της», ανέφερε η χρηματιστηριακή εταιρεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Ελον Μασκ, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το λίθιο είναι υπεύθυνο για τις αυξήσεις του κόστους και «ένας περιοριστικός παράγοντας» για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων, ενθαρρύνοντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες να δραστηριοποιηθούν αυτοτελώς στην εξόρυξη λιθίου.

Να σημειωθεί ότι και η Rival Rivian Automotive αύξησε την τιμή κατά περισσότερα από 10.000 δολάρια για νέες παραγγελίες του βασικού της μοντέλου.

Πηγή: ΟΤ.gr