Home Τεχνολογία Ο Μέσι, ο Giannis και αστέρες του αθλητισμού που γίνονται νήπια μέσω...

Ο Μέσι, ο Giannis και αστέρες του αθλητισμού που γίνονται νήπια μέσω AI

Oλοένα και πιο διαδεδομένη γίνεται η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ιδίως στο TikTok οι χρήστες μπορούν μέσω φίλτρων ΑΙ (σ.σ. Artificial Intelligence – Τεχνητή νοημοσύνη)  να ανεβάσουν φωτογραφίες και να τις επεξεργαστούν, δημιουργώντας, για παράδειγμα, εφάνταστα πορτρέτα που θυμίζουν πίνακα ζωγραφικής είτε τοπία ενός φανταστικού κόσμου, ενώ μπορούν να «ζητήσουν» από το φίλτρο να δημιουργήσει μια εικόνα εξ ολοκλήρου από το μηδέν, εισάγοντας απλώς το κείμενο ή τη φράση σε γεννήτρια εικόνων που χρησιμοποιεί την εν λόγω τεχνολογία.

Ωστόσο, οι εν λόγω τεχνολογίες στα χέρια ενός έμπειρου καλλιτέχνη -σε σύγκριση με ένα απλό χρήστη των Social Media- μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρο και να κάνουν «θαύματα», όπως να γυρίσουν τον χρόνο πίσω.  Πολλοί καλλιτέχνες και σχεδιαστές χρησιμοποιούν τεχνολογία AI  για να δημιουργήσουν δυναμικές εικόνες, βίντεο και διαδραστικό περιεχόμενο. 

Οι αστέρες… νήπια

Πιο συγκεκριμένα, ο καλλιτέχνης που είναι γνωστός με το όνομα Paul Parsons, χρησιμοποίησε προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης για να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να επαναφέρει αγαπημένους αστέρες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ στην παιδική τους ηλικία.

Στη συνέχεια δημοσίευσε τις σχετικές φωτογραφίες με τα αξιολάτρευτα και διάσημα νήπια στον λογαριασμό του στο Instagram, προκαλώντας τον ενθουσιασμό των ακολούθων του και λαμβάνοντας διθυραμβικά σχόλια για το έργο του.  Οι αναρτήσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τους: Lionel Messi, Kylian Mbappe, Cristiano Ronaldo, Neymar, Harry Kane, Gareth Bale, Kevin De Bruyne, Mohamed Salah, Antoine Griezmann και Robert Lewandowski.

Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις

Έμπνευση από τον Alper Yesiltas

Πρόσφατα   ένας άλλος καλλιτέχνης με έδρα την Τουρκία χρησιμοποίησε επίσης αυτή την τεχνολογία για να «ζωντανέψει» τους νεκρούς. Ειδικότερα, ο φωτογράφος και δικηγόρος Alper Yesiltas χρησιμοποίησε την τεχνολογία AI για να φέρει στο σήμερα εικόνες διασημοτήτων που έχασαν την ζωή τους σε νεαρή ηλικία, όπως η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο John Lennon, ο Heath Ledger και ο Michael Jackson. Η συλλογή του φέρει τον τίτλο «Σαν να μην συνέβη ποτέ» και είναι άκρως εντυπωσιακή και συνάμα συγκινητική.

Δείτε τις εικόνες: 

Πηγή: tovima.gr