Home Τεχνολογία Παιχνίδι VR σκοτώνει τον παίκτη μετά το «game over»

Παιχνίδι VR σκοτώνει τον παίκτη μετά το «game over»

Σάλος έχει ξεσπάσει από την αποκάλυψη ενός παιχνιδιού virtual reality που μπορεί στο τέλος να σκοτώσει τον χρήστη όχι μόνο στο παιχνίδι, αλλά και στην πραγματικότητα.

Δημιουργός του παιχνιδιού είναι ο Πάλμερ Λάκεϊ, ο οποίος έγινε γνωστός από την εταιρεία Oculus VR, την οποία την πούλησε στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

«Το όνομά μου είναι Πάλμερ Λάκεϊ, ξεκίνησα την καριέρα μου όταν δημιούργησα μια εταιρεία εικονικής πραγματικότητας με το όνομα oculus vr. Την πούλησα στο facebook για μερικά δισεκατομμύρια δολάρια και όταν απολύθηκα δημιούργησα την Anduril έτσι ώστε να ασχοληθώ με αυτόνομα συστήματα εθνικής ασφάλειας» ανέφερε ο ίδιος.

Και μπορεί να αποφάσισε να ασχοληθεί με την τεχνολογία αμυντικών συστημάτων, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν σταμάτησε να ασχολείται με τη δημιουργία παιχνιδιών και δημιούργησε ένα παιχνίδι που σκοτώνει όχι μόνο στην εικονική πραγματικότητα, αλλά στ’ αλήθεια.

Πώς λειτουργεί

Το παιχνίδι είναι ένα σετ γυαλιών εικονικής πραγματικότητας το οποίο είναι εξοπλισμένο με τρεις εκρηκτικές μονάδες φόρτισης, τοποθετημένες πάνω από το γείσο.

Κάτι που ανεβάζει αμέσως το ρίσκο στο μέγιστο επίπεδο και αναγκάζει τους ανθρώπους να ξανασκεφτούν ουσιαστικά, πώς αλληλεπιδρούν με τον εικονικό κόσμο και τους παίκτες μέσα σε αυτόν.

Οι μονάδες αυτές είναι προγραμματισμένες να ενεργοποιούνται μετά το game over στον εικονικό κόσμο, σε μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, καταστρέφοντας αμέσως τον εγκέφαλο του χρήστη.

Όταν πεθάνει ο χαρακτήρας του χρήστη, τα φορτία πυροδοτούνται, καταστρέφοντας αμέσως τον εγκέφαλό του.

Προς το παρόν το headset δεν είναι διαθέσιμο για αγορά και όπως λέει ο δημιουργός του, αποτελεί απλώς ένα έργο τέχνης για το γραφείο και μια υπενθύμιση των ανεξερεύνητων δρόμων στον σχεδιασμό παιχνιδιών.

Η ιδέα του να συνδέεις την πραγματική σου ζωή με εκείνη του εικονικού σου άβαταρ πάντα με ενθουσίαζε – αναγκάζει τους ανθρώπους να ξανασκεφτούν ουσιαστικά πώς αλληλεπιδρούν με τον εικονικό κόσμο και τους παίκτες μέσα σε αυτόν.

Σύμφωνα με τον δημιουργό του παιχνιδιού μπορεί να είναι το πρώτο headset που μπορεί να σε σκοτώσει, αλλά δεν θα είναι το τελευταίο.

Πηγή: in.gr