Home Τεχνολογία PIKA: Η νέα AI που παράγει βίντεο από λέξεις και έχει σοκάρει...

PIKA: Η νέα AI που παράγει βίντεο από λέξεις και έχει σοκάρει το internet!

Μόλις πριν μερικές ώρες σας ενημερώσαμε για την Stable Video AI, η οποία μετέτρεψε σε βίντεο μερικές από τις πιο γνωστές meme εικόνες που βλέπουμε εδώ και χρόνια στο διαδίκτυο. Τώρα, τα νερά ήρθε να ταράξει για τα καλά η Pika, μια εταιρία που έχει αναπτύξει ένα ακόμη πιο προηγμένο AI μοντέλο δημιουργίας βίντεο.

Ο λόγος γίνεται για το Pika 1.0, ένα μοντέλο generative τεχνητής νοημοσύνης ικανό να δημιουργεί και να επεξεργάζεται βίντεο σε διάφορα στυλ, όπως 3D animation, anime και cinematic. Αυτό το μοντέλο διαθέτει δυνατότητες μετατροπής κειμένου σε βίντεο και εικόνων σε βίντεο. Επιπλέον, προσφέρει και τη δυνατότητα μετασχηματισμού από βίντεο σε βίντεο, επιτρέποντας στους χρήστες να αλλάξουν το στυλ υφιστάμενων βίντεο, καθώς και εργαλεία για την επεξεργασία του περιεχομένου βίντεο, όπως η αλλαγή ρούχων, η προσθήκη χαρακτήρων, η αλλαγή περιβάλλοντος ή η εισαγωγή σκηνικών.

Η προσέγγιση του Pika διαφέρει από άλλα εργαλεία AI βίντεο, τα οποία συχνά απευθύνονται σε επαγγελματίες, φιλοδοξώντας να προσφέρει μια εμπειρία προσιτή σε όλους, από καθημερινούς χρήστες έως επαγγελματίες κινηματογραφιστές.

Τι μπορεί να κάνει, λοιπόν, στην πράξη το Pika 1.0 μοντέλο;

Μπορεί να παράγει βίντεο από οποιαδήποτε περιγραφή του δώσετε, σε οπουδήποτε στυλ, από κινηματογραφικά πλάνα, μέχρι καρτούν. Μπορεί να δεχθεί εικόνες πάνω στις οποίες μπορεί να βασιστεί για να τις μετατρέψει σε βίντεο, σύμφωνα με κάποια περιγραφή λέξεων που δίνει ο χρήστης. Αυτό μάλιστα μπορεί να συμβεί και με βίντεο ως πηγή.

Για παράδειγμα, μπορείτε να δώσετε ένα πλάνο με έναν άνθρωπο που περπατάει και να ζητήσετε από την ΑΙ να του βάλει γυαλιά ηλίου ή να του αλλάξει τα ρούχα! Η AI μπορεί και να επεκτείνει βίντεο, όπως κάνει το Generative Fill του Photoshop, μετατρέποντας για παράδειγμα ένα κάθετο βίντεο σε 16:9, δημιουργώντας από το μηδέν τα pixels που λείπουν!

Είναι από τις περιπτώσεις που τα πολλά λόγια περισσεύουν, οπότε σας αφήνουμε απλά να δείτε το βίντεο επίδειξης που σόκαρε τα social media.

 

Πηγή: unboxholics.com