Home Τεχνολογία Πρόστιμο 150 εκατ. δολάρια στο Twitter για πώληση προσωπικών δεδομένων των χρηστών

Πρόστιμο 150 εκατ. δολάρια στο Twitter για πώληση προσωπικών δεδομένων των χρηστών

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ και το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσαν ότι το Twitter παραβίασε τη συμφωνία που είχε υπογράψει το 2011 με τις αμερικανικές Αρχές για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Η FTC αναφέρει ότι το Twitter πώλησε τα τηλέφωνα και τα e-mails περίπου 140 εκατ. χρηστών του σε διαφημιζόμενες στην πλατφόρμα εταιρείες.

Η αιτία για αυτή την κίνηση δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι τα έσοδα της βασίζονται στις διαφημίσεις. Το Twitter άρχισε να ζητά το 2013 τα τηλέφωνα και άλλα προσωπικά δεδομένα των χρηστών με τη δικαιολογία ότι είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των λογαριασμών του και ότι τα δεδομένα αυτά θα είναι προστατευμένα.

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο Twitter είναι 150 εκατ. δολάρια και έρχεται σε μια στιγμή που η εταιρεία κλυδωνίζεται από τις εξελίξεις στη διαδικασία της εξαγοράς της από τον Έλον Μασκ η οποία έχει προς το παρόν παγώσει μετά από απόφαση του αμερικανού μεγιστάνα για να πραγματοποιηθούν νέοι έλεγχοι για τον αριθμό των πλαστών λογαριασμών.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) είχε αποστείλει επιστολή στον Ελον Μασκ όταν ανακοίνωσε ότι απέκτησε το 9,2% των μετοχών του Twitter ζητώντας του εξηγήσεις γιατί δεν υπέβαλε το σχετικό έγγραφο στην SEC στα χρόνια όρια που ορίζει η νομοθεσία αλλά το έκανε με καθυστέρηση αρκετών ημερών γεγονός που σχετίζεται με χειραγώγηση των τιμών των μετοχών και για αυτό τον λόγο ο υποψήφιος αγοραστής του Twitter έχει δεχτεί μήνυση από μετόχους της πλατφόρμας. Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Μασκ απάντησε στην SEC ενώ τόσο ο επιχειρηματίας όσο και η SEC αρνήθηκαν να απαντήσουν στα ερωτήματα των δημοσιογράφων μετά την αποκάλυψη.  

Πηγή: naftemporiki.gr