Home Τεχνολογία Ρομπότ φτιάχνει και ψήνει πίτσες σε πέντε λεπτά (βίντεο)

Ρομπότ φτιάχνει και ψήνει πίτσες σε πέντε λεπτά (βίντεο)

Ένας μηχανικός και ένας σεφ που εργάζονταν στην Space X, τη διαστημική εταιρεία του Ελον Μασκ, ένωσαν την δυνάμεις τους και δημιούργησαν την Stellar Pizza, ένα ρομποτικό σύστημα που μπορεί να φτιάχνει πίτσες από το μηδέν και να τις ψήνει μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις πέντε λεπτών.

Το ρομπότ παίρνει τα μπαλάκια της ζύμης και τα μετατρέπει στην βάση της πίτσας και στη συνέχεια ρίχνει τα υπόλοιπα υλικά. Όταν η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί ο μηχανισμός οδηγεί την πίτσα στον φούρνο για να ψηθεί. Οι άνθρωποι εισέρχονται στην όλη διαδικασία μόνο για να πάρουν την ψημένη πλέον πίτσα και να την σερβίρουν στους πελάτες. Στη Stellar Pizza επένδυσε 16,5 εκατ. δολάρια ο διάσημος αμερικανός καλλιτέχνης Jay-Z που είναι σύζυγος της Μπιγιονσέ.

 

Η εταιρεία του ρομποτικού μηχανισμού αναφέρει ότι η ζύμη της πίτσας είναι δικής της παραγωγής και έχει υψηλά στάνταρτ ποιότητας και γεύσης. Το ρομπότ μπορεί να φτιάχνει δέκα είδη πίτσας σε μια τιμή από 7 ως δώδεκα δολάρια. Όπως είναι ευνόητο μια τόσο γρήγορη στη δημιουργία, χαμηλού κόστους και υψηλής ποιότητας πίτσα μπορεί να μπει σφήνα στη βιομηχανία της πίτσας ο ετήσιος τζίρος της οποίας στις ΗΠΑ είναι 45 δισ. δολάρια.

Πηγή: Naftemporiki.gr