Home Τεχνολογία Ρωσία: Κάμερες αναγνώρισης προσώπου ταυτοποιούν τους φυγόστρατους

Ρωσία: Κάμερες αναγνώρισης προσώπου ταυτοποιούν τους φυγόστρατους

Οι αρχές της Μόσχας χρησιμοποιούν τις πανταχού παρούσες κάμερες αναγνώρισης προσώπου για να εντοπίσουν νεαρούς στρατεύσιμους, μετέδωσε την Τρίτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον επικεφαλής της υπηρεσίας στρατολογίας της πόλης.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα νόμο που αυστηροποιεί τους περιορισμούς για όσους αποφεύγουν την επιστράτευση και προβλέπει την ηλεκτρονική αποστολή των εγγράφων στρατολόγησης, αντί την παράδοσή τους κατ’ ιδίαν από το τοπικό γραφείο στρατολογίας ή μέσω υπαλλήλου.

Τα μέτρα θα δυσκολέψουν χιλιάδες άνδρες ηλικίας 18-27 ετών που κάθε άνοιξη και φθινόπωρο κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν τους αξιωματικούς της στρατολογίας για την 12μηνη υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία, καθώς και αυτούς που καλούνται να υπηρετήσουν στην Ουκρανία στο πλαίσιο της περυσινής επιστράτευσης.

«Για να προσδιοριστεί ο τόπος κατοικίας του εφέδρου χρησιμοποιούνται συστήματα παρακολούθησης με κάμερες στην πόλη της Μόσχας» δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας στρατολόγησης της Μόσχας Μαξίμ Λοκτέφ.

Το 2017, η υπηρεσία Τεχνολογιών Πληροφορίας της Μόσχας ανακοίνωσε ότι πάνω 3.000 κάμερες παρακολούθησης στην πόλη έχουν συνδεθεί σε σύστημα αναγνώρισης προσώπων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters