Home Τεχνολογία Ρωσία- Zadira: Τα νέας γενιάς όπλα λέιζερ που καίνε τα drones

Ρωσία- Zadira: Τα νέας γενιάς όπλα λέιζερ που καίνε τα drones

 Η Ρωσία αναπτύσσει μερικά από τα «μυστικά» της όπλα στην Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι χρησιμοποιεί νέας γενιάς ισχυρά όπλα λέιζερ που καίνε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

 Ο Ρώσος πρόεδρο το 2018 είχε παρουσιάσει μια σειρά νέων όπλων που περιλάμβαναν έναν νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, υποβρύχια drones, έναν υπερηχητικό όπλο και ένα νέο όπλο λέιζερ για το οποίο ωστόσο ελάχιστα στοιχεία είναι γνωστά. 

 Τότε ο Πούτιν είχε μιλήσει για τοPeresvet, το οποίο πήρε το όνομά του από ένανορθόδοξο πολεμιστή μοναχό, του μεσαίωνα. 

 Ο Γιούρι Μπορίσοφ, αναπληρωτής πρωθυπουργός αρμόδιος για τη στρατιωτική ανάπτυξη, δήλωσε σε συνέδριο στη Μόσχα ότι το Peresvet έχει ήδη αναπτυχθεί ευρέως  και μπορεί να τυφλώσει δορυφόρους που βρίσκονται σε απόσταση έως 1.500 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης.   

 Ο ίδιος είπε ότι ωστόσο υπάρχουν ήδη άλλα πιο ισχυρά ρωσικά οπλικά συστήματα από το Peresvet που μπορούν να κάψουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλον εξοπλισμό. Ο Μπορίσοφ αναφέρθηκε σε μια δοκιμή που έγινε χθες Τρίτη κατά την οποία το Peresvet έκαψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε απόσταση 5 χιλιομέτρων σε πέντε δευτερόλεπτα. 

   «Εάν το Peresvet τυφλώνει, η νέα γενιά των όπλων λέιζερ επιτυγχάνει την φυσική καταστροφή του στόχου, την θερμική καταστροφή, τον καίνε»  δήλωσε ο Μπορίσοφ, μιλώντας στη ρωσική κρατική τηλεόραση.