Home Τεχνολογία Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζει κολοσσιαίο ουρανοξύστη-κύβο με μέγεθος όσο 20 Εμπάιρ Στέιτ!

Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζει κολοσσιαίο ουρανοξύστη-κύβο με μέγεθος όσο 20 Εμπάιρ Στέιτ!

Η Σαουδική Αραβία αποκάλυψε τα σχέδια της να κατασκευάσει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά κτήρια στον κόσμο: Έναν επιβλητικό ουρανοξύστη ύψους 400 μέτρων, σε σχήμα κύβου, ο οποίος θα είναι αρκετά μεγάλος ώστε να χωράει 20 Empire State Buildings.

Ο ουρανοξύστης θα ονομάζεται Mukaab και αποτελεί μέρος των σχεδίων της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας για το Ριάντ, η οποία είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Το εντυπωσιακό κτήριο περιγράφεται ως το “νέο πρόσωπο του Ριάντ” και θα έχει ύψος 400 μέτρα, κάτι που επίσημα θα το καθιστά ως υπερυψηλό ουρανοξύστη. Φυσικά, όντας κύβος, θα έχει επίσης μήκος 400 μέτρα σε κάθε πλευρά.

Συνολικά, ο ουρανοξύστης θα περιλαμβάνει δύο εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα καταστημάτων, πολιτιστικών και τουριστικών αξιοθέατων και θα διαθέτει έναν αίθριο χώρο σχεδόν σε όλο το ύψος του που θα περιβάλει έναν άλλο πύργο. Ναι, στο εσωτερικό του ουρανοξύστη θα υπάρχει ένας ακόμη ουρανοξύστης, ο οποίος περιγράφεται ως ένας «σπειροειδής πύργος».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, το φιλόδοξο εγχείρημα πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το 2030. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο που παρουσιάζει αναλυτικότερα το όραμα των αρχιτεκτόνων.

Για την ιστορία, η Σαουδική Αραβία κατασκευάζει αυτή τη στιγμή και μερικά ακόμη εξαιρετικά φιλόδοξα projects. Ένα από αυτά είναι η Trojena, ένα ορεινό θέρετρο στην έρημο που στοχεύει να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ασιατικούς Αγώνες του 2029 – και τη Γραμμή, μια πόλη σε σχήμα ευθείας, με καθρέφτες ύψους 500 μέτρων που θα εκτείνεται σε μήκος 170 χιλιομέτρων σε όλη την έρημο!

Πηγή: unbocholics.com