Home Τεχνολογία SpaceX: Δορυφορικό Ίντερνετ τώρα και για κρουαζιερόπλοια

SpaceX: Δορυφορικό Ίντερνετ τώρα και για κρουαζιερόπλοια

Λίγους μήνες αφότου έλαβε άδεια στις ΗΠΑ να προσφέρει δορυφορικό Διαδίκτυο σε κινούμενα οχήματα, η SpaceX συνεργάζεται με την Royal Carribean για την παροχή της υπηρεσίας Starlink στα κρουαζιερόπλοια της ταξιδιωτικής εταιρείας.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σα πληρώματα και τους επιβάτες σε ορισμένα πλοία της Royal Carribean από τις αρχές του 2023, αναφέρει το Reuters.

Μέχρι σήμερα η εταιρεία του Έλον Μασκ έχει εκτοξεύσει σχεδόν από 3.000 δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά προκειμένου να προσφέρει ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε περιοχές που δεν εξυπηρετούνται από επίγεια δίκτυα.

Η SpaceX προηγείται σημαντικά σε εκτοξεύσεις συγκριτικά με ανταγωνιστικές εταιρείες όπως η Amazon και η OneWeb, η οποία πρόσφατα εξαγοράστηκε από την Eutelsat.

Τον Ιούλιο, η αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (FTC) παραχώρησε άδεια στην SpaceX για χρήση τερματικών του Starlink σε πλοία, αεροπλάνα και φορτηγά.

Η SpaceX ελπίζει έτσι να επεκτείνει την υπηρεσία σε εταιρικούς πελάτες, πέρα από τους χρήστες σε απομονωμένες περιοχές που ήδη συνδέονται με δορυφορικά πιάτα Starlinκ για 110 δολάρια του μήνα.

Η εταιρεία έχει επίσης συνάψει συμφωνία για παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών σε πτήσεις της εταιρείας τσάρτερ JSX, η οποία θα μπορεί έτσι να προσφέρει στους επιβάτες σύνδεση στο Διαδίκτυο μέσω Wi-Fi.

Πιο πρόσφατα, η SpaceX ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την αμερικανική εταιρεία κινητής T-Mobile προκειμένου να εξυπηρετεί τους πελάτες κινητής που βρίσκονται εκτός κάλυψης.

Ο Έλον Μασκ, o οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της Tesla, έχει πάντως διευκρινίσει ότι το Starlink δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας καθώς «το τερματικό είναι υπερβολικά μεγάλο».

Πηγή: in.gr