Home Τεχνολογία Η SpaceX του Elon Musk θα προσφέρει σύντομα και κινητή τηλεφωνία

Η SpaceX του Elon Musk θα προσφέρει σύντομα και κινητή τηλεφωνία

Πρόσφατα, ο Elon Musk, επικεφαλής της πλέον πασίγνωστης εταιρίας αεροδιαστημικής τεχνολογίας, SpaceX, καθώς και ο Mike Sievert, πρόεδρος και CEO της T-Mobile, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, συναντήθηκαν στην Starbase στο Τέξας για να αποκαλύψουν πως θα ενώσουν τις δυνάμεις τους.

 

Αναλυτικότερα, οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν το Coverage Above and Beyond. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πλάνο συνεργασίας που σκοπεύει να φέρει κάλυψη κινητής τηλεφωνίας σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό θα περιλαμβάνει απομακρυσμένες τοποθεσίες, στις οποίες τα παραδοσιακά σήματα κινητής τηλεφωνίας δυσκολεύονται να φτάσουν. Για να επιτευχθεί αυτό, θα αξιοποιηθούν οι πολλοί δορυφόροι Starlink της SpaceX που βρίσκονται σε χαμηλή γήινη τροχιά (LEO) και χρησιμοποιούνται ήδη για την παροχή πρόσβασης στο διαδίκτυο.

 

Για την ιστορία,  σε πάνω από μισό εκατομμύριο τετραγωνικά μίλια των Ηνωμένων Πολιτειών δεν υπάρχει κάλυψη από κανέναν πάροχο κινητής τηλεφωνίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αποσυνδέσεις ή ο κόσμος να καταφεύγει στη χρήση ακριβών δορυφορικών τηλεφώνων. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, η T-Mobile και η SpaceX θα δημιουργήσουν ένα νέο δίκτυο που θα μεταδίδεται από τους Starlink δορυφόρους, χρησιμοποιώντας ωστόσο το ήδη υπάρχων φάσμα μεσαίας ζώνης της T-Mobile. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να παρέχουν κάλυψη σχεδόν παντού, αρκεί ο πελάτης να μπορεί να δει τον ουρανό.

 

Μάλιστα, η T-Mobile αναμένει ότι τα περισσότερα smartphones στο δίκτυό της θα είναι άμεσα συμβατά με την επερχόμενη υπηρεσία, η οποία θα γίνει διαθέσιμη δοκιμαστικά από το τέλος του 2023. Μάλιστα, ο Musk τόνισε πως είναι ανοιχτός στη συνεργασία και με άλλους παρόχους από όλο τον κόσμο, αφού στόχος του είναι να υπάρχει παγκόσμια κάλυψη για όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το βίντεο που συνόδευσε την ανακοίνωση μέσα από τον player που ακολουθεί παρακάτω.