Home Τεχνολογία Συνεργασία Exness με το Institute for the Future του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με...

Συνεργασία Exness με το Institute for the Future του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με σκοπό τη εκπαίδευση των υπαλλήλων της

Η συνεργασία θα μπορεί δυνητικά να εφοδιάσει την ομάδα των 1000+ ατόμων της παγκόσμιας fintech εταιρείας με τις γνώσεις και δεξιότητες του μέλλοντος, μέσα από τα κορυφαία μαθήματα Blockchain του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

 

Λεμεσός-Κύπρος – Μάρτιος 2021. Η Exness, παγκοσμίου εμβέλειας εταιρεία fintech με έδρα τη Λεμεσο, ενώνει τις δυνάμεις της με το Institute for the Future (IFF) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για να προσφέρει μαθήματα Blockchain σε όλους τους υπαλλήλους της.

Η Exness, διαχρονικός υποστηρικτής της δια βίου μάθησης, με αυτή την κίνηση δίνει προβάδισμα στους υπαλλήλους της να εξερευνήσουν τις προοπτικές του blockchain και λάβουν τα εφόδια και τις δεξιότητες για το μέλλον. Την ίδια αντίληψη για τη μόρφωση και το μέλλον έχει και το IFF που αποστολή του είναι η εκπαίδευση ηγετών του μέλλοντος, η ανάπτυξη της γνώσης και η προετοιμασία της κοινωνίας για το μέλλον που θα δημιουργήσει η τεχνολογία.

Η συνεργασία αυτή θα δώσει σε όλους τους υπαλλήλους της Exness την ευκαιρία να εγγραφούν σε οποιοδήποτε από τα κορυφαία ακαδημαϊκά προγράμματα Blockchain του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ως εκ τούτου, θα συμβάλει στη δημιουργία της επόμενης γενιάς ηγετών στον χώρο της τεχνολογίας και fintech στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι της Exness έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Ακαδημαϊκά Προγράμματα BlockchainΜεταπτυχιακά στο Blockchain και Ψηφιακά Νομίσματα καθώς και το δωρεάν Εισαγωγικό MOOC στο Blockchain.

Η τεχνολογία του Blockchain και κάθε πτυχή της, αποτελεί, εδώ και χρόνια, μέρος του στρατηγικού οράματος της Exness. Με αυτή τη συνεργασία, η Exness αποσκοπεί να δώσει τα κατάλληλα εργαλεία και γνώσεις στους υπαλλήλους της και να πυροδοτήσει έτσι την ανάπτυξη προϊόντων και διαδικασιών της για το μέλλον. Αυτό παράλληλα, αναδεικνύει τη δέσμευση και την αφοσίωση της διεθνούς εταιρείας στην επιστήμη τόσο όσον αφορά στο προϊόν της όσο και στην επιχειρηματική της φιλοσοφία.

Όπως δήλωσε η Elena Krutova, Global Head of People Development and People Care στην Exness, “το δυνητοκότερό μας πλεονέκτημα είναι οι άνθρωποί μας. Γι’ αυτό διαχρονικά επενδύουμε σε αυτούς· όχι μόνο στην απόκτηση και διατήρηση κορυφαίου ταλέντου αλλά και στη συνεχή επαγγελματική και προσωπική τους εξέλιξη. Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξή τους εντός της εταιρείας μας μπορεί να τροφοδοτήσει νέες ιδέες και σχέδια που θα δώσουν νέα δυναμική στην εταιρεία μας. Αυτή η ξεχωριστή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας”, συνέχισε “μάς επιτρέπει να δώσουμε σε κάθε ένα από τους 1000+ υπαλλήλους μας την ευκαιρία να γίνουν ειδικοί στο Blockchain και να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους για την περεταίρω εδραίωση και ανάπτυξη της Exness στον τομέα των crypto και blockchain.”

To Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ηγείται παγκοσμίως στον τομέα της έρευνας και εκπαίδευσης κρυπτονομισμάτων και blockchain, όντας το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο που άρχισε να προσφέρει πτυχίο στον τομέα από το 2014, απαρριθμώντας περισσότερους από 1,100 φοιτητές, αλλά και το πρώτο στον κόσμο Μαζικά Ανοικτό Διαδικτυακό Πρόγραμμα (Massive Open Οnline Course – MOOC) στο Blockchain, το οποίο μέχρι σήμερα απαρριθμεί 80,000 φοιτητές από περισσότερες από 110 χώρες. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ήταν επίσης και το πρώτο πανεπιστήμιο που άρχισε να προσφέρει MOOC στο Decentralised Finance (DeFi) το 2021. Πρόσφατα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσία έχει επίσης λανσάρει το Unic Open Metaverse Initiative που εστιάζει στις ακαδημαϊκές, ερευνητικές και νομικές πτυχές του metaverse, με ιδιαίτερη έμφαση στα ανοικτά συστήματα και προδιαγραφές. 

Από την πλευρά του, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του IFF, ο καθηγητής Γιώργος Γιαγλής σχολίασε: “Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Exness, μια εταιρεία που αναγνωρίζει την αξία της δια βίου μάθησης και υποστηρίζει την εξέλιξη των ταλέντων της με το να εξερευνά διαχρονικά τις νεότερες τάσεις και τεχνολογίες στον τομέα του fintech. Από αυτή την άποψη, θα συμβάλουμε έμπρακτα στους στόχους της εταιρείας να αναπτύξει και να εξειδικεύσει την εμπειρογνωμοσύνη των υπαλλήλων της βοηθώντας τόσο την Exness όσο και τους ανθρώπους της να κάνουν το επόμενο, πολύ σημαντικό βήμα στον χώρο του blockchain.”

Η Exness είναι μια εταιρεία που πρωτοπορεί τον τομέα του fintech με έμφαση στο trading  και που, από τη μέρα ίδρυσής της το 2008, αξιοποιεί επιστημονικές μεθόδους για να καινοτομεί και να παρέχει μια προηγμένη και συνεχώς εξελισσόμενη εμπειρία trading στους πελάτες της. Στην Κύπρο, η Exness αποτελεί ένας από τους πλέον ενεργούς συμβαλλόμενους της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας καθώς και ένας από τους πιο προοδευτικούς και ανθρώπινους εργοδότες στην Κύπρο.

Το Institute For the Future (IFF) είναι κορυφαίος πάροχος εκπαίδευσης και έρευνας σε blockchain και ψηφιακά νομίσματα. Αποτελεί ένα διεπιστημονικό ερευνητικό κέντρο στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας που στοχεύει στην προώθηση των αναδυόμενων τεχνολογιών και στην αποτελεσματική εφαρμογή της στη βιομηχανία, την κυβέρνηση και την εκπαίδευση, καθώς και στην αξιολόγηση των επιπτώσεών τους στην απασχόληση, την ανισότητα πλούτου, τις ζωές και τις κοινωνίες μας γενικότερα. Η καθολική αποστολή του είναι να εκπαιδεύει ηγέτες, να αναπτύσσει γνώση και να δημιουργεί το υπόβαθρο για να βοηθήσει την κοινωνία να προετοιμαστεί για ένα μέλλον που διαμορφώνεται από καινοτομίες και νέες, προηγμένες τεχνολογίες.