Home Τεχνολογία Τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα τιμωρούν και θα εγκαταλείπουν τους ασυνεπείς οικονομικά κατόχους...

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα τιμωρούν και θα εγκαταλείπουν τους ασυνεπείς οικονομικά κατόχους τους

Αν κάποιος σκοπεύει να αποκτήσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο και θέλει να το αγοράσει καταβάλλοντας δόσεις θα πρέπει όπως φαίνεται να αποφύγει την αγορά ενός αυτόνομου οχήματος. Όπως έγινε γνωστό η Ford ενσωματώνει ένα σύστημα στα αυτόνομα αυτοκίνητα της το οποίο αρχικά θα κάνει δύσκολη τη ζωή στο κάτοχο του οχήματος που δεν καταβάλει τη δόση αποπληρωμής του και αν δεν συμμορφωθεί με τα… καψώνια που θα του κάνει το αυτοκίνητο και να πληρώσει τη καθυστερημένη δόση το όχημα θα επιστρέφει κάποια στιγμή μόνο του στην αντιπροσωπεία ή όποιο άλλο σημείο έχει υποδειχθεί από την εταιρεία να πάει.

Όταν ο κάτοχος ενός αυτόνομου αυτοκινήτου της Ford που πληρώνει δόσεις καθυστερήσει κάποια πληρωμή θα αρχίσει να δέχεται μηνύματα είτε μέσω των συστημάτων επικοινωνίας του οχήματος είτε στο κινητό του τηλέφωνο για να καταβάλει τη δόση. Αν ο κάτοχος του οχήματος αγνοήσει τα μηνύματα τότε η εταιρεία θα ενεργοποιήσει το σύστημα της. Αρχικά το αυτοκίνητο θα διακόψει τη λειτουργία του κλιματισμού και του ραδιοφώνου. Αν ο κάτοχος συνεχίσει να μην καταβάλει τη δόση η επόμενη κίνηση του οχήματος είναι όταν ο ασυνεπείς ιδιοκτήτης εισέρχεται σε αυτό να αρχίσουν να ακούγονται πολύ ενοχλητικοί θόρυβοι που σταματούν μόνο όταν το αυτοκίνητο σταματήσει να λειτουργεί.

Αν παρόλα αυτά ο κάτοχος επιμένει στη μη πληρωμή το όχημα του αυτό θα απενεργοποιείται και δεν θα λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες ή ακόμη και μέρες. Αν ούτε αυτό το μέτρο υποχρεώσει τον κάτοχο να καταβάλει την δόση τότε το όχημα θα ενεργοποιηθεί μόνο του και θα επιστρέψει στο κατάστημα από όπου έγινε η αγορά του ή σε όποιο άλλο σημείο ορίσει η εταιρεία.

Ελλοχεύει πάντως ο κίνδυνος κάποιος κακόβουλος (χάκερ ή άλλος) να καταφέρει να βρει πρόσβαση σε αυτό το σύστημα και να ταλαιπωρεί ένα συνεπή στις πληρωμές του κάτοχο τέτοιου οχήματος.

Naftemporiki.gr