Home Τεχνολογία Τα Doritos έφτιαξαν τεχνολογία που κάνει mute το «κράτς-κράτς» από τα πατάκια...

Τα Doritos έφτιαξαν τεχνολογία που κάνει mute το «κράτς-κράτς» από τα πατάκια στις κλήσεις

Στην πιο «2023» είδηση, η Doritos, μια εταιρία γνωστή για τα πατάκια της, παρουσίασε το δικό της…αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το καινοτόμο ΑΙ λογισμικό ονομάζεται “Doritos Silent” και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να κάνει mute τους «κράτς-κράτς» ήχους, σε περίπτωση που τρώτε Doritos κατά τη διάρκεια ηχητικών ή βίντεο κλήσεων ή όσο παίζετε με τους φίλους σας στο Discord. Έτσι, ούτε εσείς θα έχετε τύψεις ότι ενοχλείτε τους φίλους σας, αλλά ούτε αυτοί θα σας κάνουν παράπονα για ενοχλητικούς ήχους. Μ΄ ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια.

Το Doritos Silent είναι συμβατό με διάφορα μέσα, όπως το Zoom και άλλες πλατφόρμες φωνητικών κλήσεων και λειτουργεί πιο αποτελεσματικά σε υπολογιστές όπου χρησιμοποιούνται ακουστικά για την επικοινωνία.

Για την ιστορία, η ανακοίνωση της εταιρίας περιλαμβάνει και μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά, όπως:

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 46% των παικτών δεν βρίσκει ευχάριστο τον ήχο των άλλων ανθρώπων που τρώνε.
Στην Πορτογαλία και την Ισπανία, το 68% και το 64% των παικτών κατατάσσουν τα πατατάκια στην πρώτη θέση όταν ερωτώνται ποια τρόφιμα δημιουργούν τον χειρότερο θόρυβο ενώ παίζουν και ο άλλος τρώει.
Στις ΗΠΑ, το 30% δηλώνουν ότι το τραγανό φαγητό άλλων ανθρώπων τους αποσπά από το να παίζουν καλά ή επηρεάζει την απόδοσή τους.
Να σημειωθεί πως για τη δημιουργία της AI, μια ομάδα ειδικών κατέγραψε τους ήχους περίπου 500 ατόμων που έτρωγαν Doritos. Αυτές οι ηχογραφήσεις χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια για την εκπαίδευση ενός αλγορίθμου τεχνητής νοημοσύνης, εξοπλίζοντάς τον ώστε να διακρίνει μεταξύ των ήχων της μάσησης και των ανθρώπινων φωνών.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν το λογισμικό πατώντας εδώ.