Home Τεχνολογία Τι ανακοινώθηκε στην πρεμιέρα του συνεδρίου της Apple (βίντεο)

Τι ανακοινώθηκε στην πρεμιέρα του συνεδρίου της Apple (βίντεο)

 

Ξεκίνησε το Worldwide Developers Conference 2022 της Apple. Το WWDC 2022 είναι ένα ετήσιο event του κολοσσού των υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων που αν και απευθύνεται κυρίως στους συνεργάτες της εταιρείες (κυρίως τους developers) αποτελεί ένα από τα σημαντικά γεγονότα της βιομηχανίας των υπολογιστών. Αυτό γιατί στο πλαίσιο του event γίνονται ανακοινώσεις σχετικά με τις νέα μοντέλα των διαφόρων συσκευών της Apple (υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, gadgets) αλλά και των λειτουργικών συστημάτων με τα οποία λειτουργούν. 

MacBook Air

Το νέο μοντέλο του φορητού υπολογιστή της Apple έρχεται με το καινούργιο πολύ ισχυρό τσιπ Μ2. Η οθόνη 13,6 ιντσών με αυξημένη φωτεινότητα (500 nits), η κάμερα 1080p, τα τέσσερα ηχεία, τα τρία μικρόφωνα, η υποστήριξη ακουστικών υψηλής αντίστασης, η δυνατότητα αποθήκευσης SSD ως 2 TB, η μνήμη 24 GB και η αυτονομία 18 ωρών ακόμη και αν όλες αυτές τις ώρες βλέπει κάποιος βίντεο αποτελούν ορισμένα από τα πιο σημαντικά νέα χαρακτηριστικά του νέου MacBook Air. Ο υπολογιστής έχει πάχος 11 χιλιοστών και βάρος περίπου 1,5 κιλών. Αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούλιο και η τιμή του θα ξεκινά από τα 1,199 δολάρια και θα αυξάνεται ως τα 1,499 δολάρια ανάλογα με τον επιπλέον εξοπλισμό ισχύος, μνήμης και αποθήκευσης σε σχέση με το στάνταρτ μοντέλο.

 

Apple

iOS 16

Το προσεχές φθινόπωρο θα κάνει την εμφάνιση του το αναβαθμισμένο λειτουργικό σύστημα των κινητών τηλεφώνων, το iOS 16. Ο κάτοχος του iPhone θα έχει δυνατότητα να προσαρμόζει όπως εκείνος επιθυμεί τις γραμματοσειρές και τα χρώματα της οθόνης ενώ στη διάθεση του θα υπάρχουν αν επιθυμεί και κάποια γραφικά. Πολλαπλές οθόνες κλειδώματος με δυνατότητα εναλλαγής και ταπετσαρίες που ανανεώνονται. Οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται πλέον στο κάτω μέρος της οθόνης. Νέες δυνατότητες για τα μηνύματα όπως επεξεργασία τυπογραφικών μηνυμάτων, ανάκλησης μηνυμάτων και επισημάνσεων σε νήματα μηνυμάτων. Το Family Sharing έρχεται με νέες λειτουργίες όπως αυτή που επιτρέπει στις οικογένειες να μοιράζονται εύκολα φωτογραφίες και βίντεο. Νέες λειτουργίες για τις υπηρεσίες Wallet και Apple Pay για καλύτερη διαχείριση και περισσότερη ασφάλεια των λογαριασμών και συναλλαγών σας. Το νέο λειτουργικό πιθανώς να ενσωματώνεται στο νέο μοντέλο iPhone που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο αλλά είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί και σε παλαιότερα μοντέλα.

watchOS 9

Το λειτουργικό σύστημα των έξυπνων ρολογιών της Apple θα προσφέρει νέες προσόψεις, νέες γραμματοσειρές, επεξεργασία χρωμάτων και άλλες λειτουργίες για την εμφάνιση των συσκευών. Θα προσφέρει στους κατόχους μια σειρά από νέες μετρήσεις της φυσικής τους κατάστασης (τρέξιμο, διασκελισμό κ.α.) αλλά και καταγραφής ζωτικών λειτουργιών όπως ο καρδιακός ρυθμός κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης αλλά και αμέσως μετά. Μια σημαντική νέα δυνατότητα είναι η δημιουργία μιας λίστας φαρμάκων και η υπενθύμιση λήψης τους.  

 

Apple

Home

Η εφαρμογή Home προστίθεται στην οικιακή πλατφόρμα της HomeKit. Με αυτή οι χρήστες θα διευκολύνονται στην εύρεση, οργάνωση και έλεγχο συσκευών και συστημάτων από τις τηλεοράσεις και τα ηχεία μέχρι τα φώτα, τις κλειδαριές στις πόρτες και τις βρύσες. Η εφαρμογή επιτρέπει την καλύτερη παρακολούθηση των καμερών που είναι εγκατεστημένες μέσα στο σπίτι.

Ventura

Το νέο λειτουργικό σύστημα για τα επιτραπέζια Mac, το macOS Ventura, περιλαμβάνει μια σειρά από νέα εργαλεία (Stage Manager, ενημερώσεις για το Spotlight, το Mail και το Safari) που δημιουργήθηκαν με στόχο να φέρει το λειτουργικό των Mac πιο κοντά στο λειτουργικό των κινητών τηλεφώνων.

Το βοηθητικό πρόγραμμα του λειτουργικού θα οργανώνει αυτόματα τα ανοιχτά παράθυρά του χρήστη στην αριστερή πλευρά της οθόνης ενώ θα κεντράρει αυτό στο οποίο εργάζεται. Θα υπάρχει επίσης δυνατότητα ομαδοποίησης των παραθύρων για να ανοίγουν εύκολα περισσότερα από ένα κάθε φορά. Θα υπάρχει ευκολότερη και πιο στοχευμένη αναζήτηση φωτογραφιών ενώ υπάρχουν παρόμοιες τροποποιήσεις και νέες λειτουργίες στα μηνύματα με αυτές στο νέο λειτουργικό για τα κινητά τηλέφωνα.

Οι χρήστες του iCloud θα μπορούν να δημιουργήσουν και να μοιραστούν μια βιβλιοθήκη φωτογραφιών μεταξύ έως και έξι μελών της οικογένειας οργανωμένη ανά ημερομηνία ή θέμα.

 

iPadOS 16

Το iPadOS 16 αποτελεί την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος των iPad και έχει κοινά χαρακτηριστικά με τα λειτουργικά συστήματα για τα κινητά τηλέφωνα και τους Mac. Για παράδειγμα, η δυνατότητα Stage Manager που ανακοίνωσε η Apple για το macOS Ventura θα υπάρχει και στο iPadOS 16. Έτσι οι εφαρμογές μπορούν να εμφανίζονται ως παράθυρα που μπορούν να επικαλύπτονται το ένα με το άλλο και μπορούν να σύρονται και να τοποθετούνται στη θέση τους.

Πηγή: naftemporiki.gr