Home Τεχνολογία Αυτό είναι το…άρμα των αστροναυτών για τη Σελήνη (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό είναι το…άρμα των αστροναυτών για τη Σελήνη (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τα σχέδια για μόνιμη παρουσία αστροναυτών στη Σελήνη στο πλαίσιο του project Artemis προχωράνε και τώρα η startup εταιρία Astrolab αποκάλυψε πως υπέγραψε συμφωνία με την SpaceX για μία μη επανδρωμένη αποστολή Starship, η οποία θα μεταφέρει το φορτίο της στην επιφάνεια της Σελήνης.

Το φορτίο αφορά το όχημα που αναπτύσσει η Astrolab, το οποίο ελπίζει μια μέρα να μεταφέρει εξοπλισμό, εφόδια αλλά και τους ίδιους τους αστροναύτες στο σεληνιακό τοπίο.

Το FLEX rover (Flexible Logistics and EXploration) έχει το μέγεθος ενός SUV, μεγαλύτερο ακόμα και από το Perseverance rover της NASA στον Άρη. Διαθέτει επίσης ένα ρομποτικό βραχίονα ο οποίος θα μπορεί να βοηθά στη φόρτωση του φορτίου, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύσσει είναι 25χλμ/ώρα. Μάλιστα, το FLEX έχει και δύο θέσεις στο πίσω μέρος του, όπου οι αστροναύτες μπορούν να στέκονται όρθιοι οδηγώντας το, θυμίζοντας λίγο τα ρωμαϊκά πολεμικά άρματα.

Όταν προσεληνωθεί, το FLEX θα είναι το μεγαλύτερο rover που θα κινείται στην επιφάνεια της Σελήνης.

Ο τελικός στόχος μας είναι να έχουμε ένα στόλο από rovers, τόσο στη Σελήνη όσο και στον Άρη. Και πραγματικά νομίζω πως βλέπω αυτά τα οχήματα ως καταλυτικά για την οικονομία εκτός Γης.