Home Τεχνολογία Το Bitcoin έσπασε και το φράγμα των 20.000 δολαρίων για πρώτη φορά

Το Bitcoin έσπασε και το φράγμα των 20.000 δολαρίων για πρώτη φορά

Το γνωστότερο κρυπτονόμισμα έφθασε στα 20.284,49 δολάρια, ανεβάζοντας τα κέρδη από την αρχή του 2020 στο εντυπωσιακό ποσοστό του 170%.

 

Ακάθεκτο συνεχίζεται το ράλι του Bitcoin το οποίο ξεπέρασε για πρώτη φορά το επίπεδο των 20.000 δολαρίων, καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου, ιδιαίτερα μετά τα αρνητικά στοιχεία για την πτώση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ και εν αναμονή ενός νέου πακέτου στήριξης για την αμερικανική οικονομία.

Το γνωστότερο ψηφιακό νόμισμα ενισχύθηκε σήμερα 4,8% φθάνοντας στα 20.283,49 δολάρια στο Bitfinex. Οι γνώστες της αγοράς κρυπτονομισμάτων υποστηρίζουν ότι ήταν θέμα ημερών να ξεπεραστεί και το φράγμα των 20.000 δολαρίων, με το Bitcoin να έχει ενισχυθεί περισσότερο από 170% από την αρχή του 2020, καθώς όλο και περισσότεροι επενδυτές θέλησαν να αποκομίσουν ένα γρήγορο – αν και όχι πάντα ασφαλές- κέρδος. 

Πάντως το κρυπτονόμισμα εξακολουθεί να διχάζει επενδυτές και αναλυτές, ενώ ο θρυλικός διαχειριστής κεφαλαίων, Μαρκ Μόμπιους, προειδοποιεί ότι είναι μάταιο να προσπαθεί να προβλέψει κανείς την πορεία του, τονίζοντας ότι μοιάζει περισσότερο με τυχερό παιχνίδι, παρά με επένδυση.

Οι επενδυτές που παραμένουν πιστοί στο Bitcoin και έχουν συνηθίσει τις απότομες διακυμάνσεις του δεν φαίνεται να έχουν θορυβηθεί ιδιαίτερα από την τελευταία διόρθωση. Άλλωστε, σε βάθος 12μήνου, τα κέρδη ξεπερνούν το 170%. Τα βασικά τους επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν τις προσδοκίες ανόδου είναι δύο:

  1. Το Bitcoin, λόγω της εγγενώς περιορισμένης κυκλοφορίας του, αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο για όσους θέλουν να προστατευθούν από μια παρατεταμένη χαλαρή νομισματική πολιτική της Fed, στο βαθμό που πιστεύουν ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να «βομβαρδίζει» τις αγορές με ρευστότητα και να διατηρεί κοντά στο μηδέν τα επιτόκια, προκειμένου να υποστηρίζει την οικονομία. Πολλοί πιστεύουν, μάλιστα, ότι το Bitcoin θα λειτουργεί σαν μια ηλεκτρονική εκδοχή του χρυσού, δηλαδή του σταθερού ασφαλούς καταφυγίου για τις περιόδους υπερβολικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής.
  2. Η επενδυτική βάση του Bitcoin διευρύνεται συνεχώς, καθώς όλο και περισσότεροι ιδιώτες και θεσμικοί επενδυτές τοποθετούν κεφάλαια, από την JP Morgan ως την Fidelity, κάτι που δεν είχε παρατηρηθεί στο προηγούμενο, μεγάλο ράλι του 2017. 

 

Πηγή: BusinessDaily.gr