Home Τεχνολογία Το νέο Facebook: Τεράστια αλλαγή στο χρονολόγιο

Το νέο Facebook: Τεράστια αλλαγή στο χρονολόγιο

Τα χνάρια του TikTok θέλει να ακολουθήσει το Facebook, προχωρώντας σε μεγάλες αλλαγές στη δημοφιλή πλατφόρμα, όσον αφορά στις εφαρμογές του για κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές.

Οι αλλαγές στο χρονολόγιο

Αναλυτικότερα, μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, το χρονολόγιο του Facebook αλλάζει μορφή, σπάζοντας σε δύο διαφορετικές καρτέλες τις πληροφορίες που φτάνουν στον χρήστη.

Έτσι, μετά την ενημέρωση της εφαρμογής στο κινητό ή το tablet σας, θα δείτε στο κάτω μέρος μία ακόμη επιλογή, αυτή των «Feeds». Το βασικό χρονολόγιο παραμένει στην πρώτη καρτέλα που έχει την ονομασία «Home». Εκεί θα δείτε όλο το εξατομικευμένο περιεχόμενο που περιλαμβάνει ReelsStories και άλλες πληροφορίες.

Στη δεύτερη καρτέλα, τα «Feeds», μεταφέρονται οι αναρτήσεις από τους φίλους και τους λογαριασμούς που ακολουθείτε, τις σελίδες αλλά και τα groups σας.

Το βίντεο που ανέβασε στο Facebook ο Ζούκερμπεργκ

Ο «πατέρας» του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανάρτησε στη σελίδα του ένα βίντεο, σημειώνοντας ότι αυτό που ζητούν ολοένα και περισσότερο οι χρήστες είναι να μην χάσουν τις αναρτήσεις των φίλων τους.

Έτσι, το Home τμήμα της εφαρμογής θα γίνει κάτι σαν TikTok, αφού εκεί θα μπορείτε να δείτε πράγματα που το Facebook θεωρεί ότι σας ενδιαφέρουν ή θα σας αρέσουν.

«Λανσάρουμε την καρτέλα “Feeds” όπου μπορείτε να βλέπετε αναρτήσεις από τους φίλους, τις ομάδες, τις Σελίδες και άλλα με χρονολογική σειρά. Η εφαρμογή θα εξακολουθεί να ανοίγει σε μια εξατομικευμένη ροή στην καρτέλα «Home», όπου η μηχανή αναζήτησης θα προτείνει το περιεχόμενο που πιστεύουμε ότι θα σας ενδιαφέρει περισσότερο. Αλλά η καρτέλα «Feeds» θα σας δώσει έναν τρόπο να προσαρμόσετε και να ελέγξετε περαιτέρω την εμπειρία σας», εξηγεί ο Ζούκερμπεργκ.

Ζούκερμπεργκ

Τι θέλει να πετύχει η Meta

Μαζί με όλα αυτά, στο «Home» θα δώσει και η Meta πλέον τον χαρακτήρα που είχε ανακοινώσει εδώ και καιρό ο Ζούκερμπεργκ, αυτόν δηλαδή μιας μηχανής εξερεύνησης που θα προωθήσει τη δουλειά δημιουργών ακόμη και σε άτομα που μπορεί να μην τους είχαν εντοπίσει καν.

Σε ό,τι αφορά τα «Feeds», εκεί οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν κατηγοριοποιημένες τις αναρτήσεις που έρχονται από αυτούς που ακολουθούν και θα υπάρχουν και κάποιες επιλογές παραμετροποίησης.

Οι σχετικές ενημερώσεις στις εφαρμογές του Facebook για iOS και Android έχουν ήδη ξεκινήσει να εμφανίζονται και η Meta εκτιμά ότι θα έχουν περάσει σε όλους τους χρήστες, σε κάθε άκρη του πλανήτη, μέχρι και τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, μαζί με τις σχετικές αλλαγές για desktop και mobile εκδόσεις της πλατφόρμας.