Home Τεχνολογία To πρώτο τουριστικό υποβρύχιο (Bίντεο)

To πρώτο τουριστικό υποβρύχιο (Bίντεο)

Μπορεί το κέντρο του ενδιαφέροντος τα τελευταία χρόνια να βρίσκεται στη δημιουργία διαφόρων ειδών νέας γενιάς ιπτάμενων οχημάτων δημιουργώντας μια ιδιαίτερα δυναμική και ανερχομένη βιομηχανία όμως η ολλανδική εταιρεία U-Boat Worx έστρεψε το ενδιαφέρον της στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Η εταιρεία παρουσίασε ένα φουτουριστικού σχεδιασμού υποβρύχιο το οποίο μπορεί να προσφέρει τουριστικού χαρακτήρα επισκέψεις στον υποθαλάσσιο κόσμο.

Το σκάφος που ονομάζεται U-Boat Worx Nexus Series μπορεί να μεταφέρει εννέα άτομα σε βάθος μέχρι και 200 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το σκάφος είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε οι επιβάτες να απολαμβάνουν την βόλτα και να έχουν μια εκπληκτική υποβρύχια θέα. Στο κέντρο της καμπίνας βρίσκεται η θέση του πιλότου ενώ οι υπόλοιπες θέσεις προσαρμόζονται αναλόγως του αριθμού των επιβατών και των αναγκών μίας κατάδυσης όπως για παράδειγμα, αν υπάρχουν παιδιά.

Σε σχέση με άλλα υποβρύχια σκάφη αυτό έχει την ικανότητα να μην χρειάζεται κάποιο λιμάνι ή άλλη ειδική εγκατάσταση για να σταθμεύει και να λειτουργεί οπότε μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες και σε περιοχές που δεν διαθέτουν την συνήθη σε αυτές τις περιπτώσεις υλικοτεχνική υποδομή. Το υποβρύχιο μπορεί να κινείται με ταχύτητα περίπου 6 χλμ./ώρα και έχει αυτονομία 18 ωρών οπότε θα προσφέρει μια μοναδική πολύωρη εμπειρία στους επιβάτες του.

 

Προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει κάνει γνωστό το κόστος για να κάνει κάποιος μια βόλτα με το υποβρύχιο ούτε το κόστος αν θέλει κάποιος να το αγοράσει για προσωπική του χρήση.

Πηγή: naftemporiki.gr