Home Τεχνολογία Το πρώτο υδροπλάνο… λίαρ τζετ (βίντεο)

Το πρώτο υδροπλάνο… λίαρ τζετ (βίντεο)

H ελβετική εταιρεία Jekta θέλει να φέρει επανάσταση στον τομέα των αερομεταφορών και ειδικότερα αυτόν των υδροπλάνων παρουσιάζοντας το PHA-ZE 100, ένα σκάφος που προσφέρει τις υπηρεσίες ενός υδροπλάνου σε συνδυασμό με τις ανέσεις που προσφέρει ένα ιδιωτικό αεροσκάφος ενώ παράλληλα είναι ηλεκτροκίνητο προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον.

Αυτό το αμφίβιο σκάφος μπορεί σύμφωνα με τους δημιουργούς του να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία σε όσους θέλουν να μετακινηθούν σε νησιωτικές ή παραθαλάσσιες περιοχές που η πρόσβαση με άλλα μεταφορικά μέσα είναι από ιδιαίτερα δύσκολη ως πρακτικά αδύνατη. Το Passenger Hydro Aircraft Zero Emission 100 όπως είναι το πλήρες όνομα του σκάφους μπορεί να πραγματοποιεί πτήσεις σε αποστάσεις περίπου 160 χλμ. ενώ μπορεί πετά σε ύψος τριών χλμ.

Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του σκάφους είναι ότι σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε η καμπίνα των επιβατών να προσαρμόζεται ανάλογα με τις επιθυμίες του κατόχου του. Υπάρχουν επτά διαφορετικές επιλογές που ξεκινούν από μια καμπίνα χωρητικότητας 19 επιβατών, μια διαρρύθμιση με 13 θέσεις επιβατών χωρισμένες σε «απλές» και «business» ενώ υπάρχει και μια διαρρύθμιση VIP με ευρύχωρο σαλόνι και καναπέδες χωρητικότητας τεσσάρων επιβατών. Το σκάφος μπορεί επίσης να τροποποιείται έτσι ώστε να λειτουργεί ως εμπορικό μεταφέροντας φορτία ή ως διασωστικό για μεταφορά ασθενών ή τραυματιών από σημεία που δεν μπορούν να πλησιάσουν εύκολα και γρήγορα άλλα μέσα μεταφοράς.

Το PHA-ZE 100 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως βασικό μέσο μεταφοράς εργαζομένων που ζουν σε νησιά αλλά εργάζονται έξω από αυτά και υποχρεώνονται να κινούνται με πλοία χάνοντας πολύτιμο χρόνο στην μετακίνηση τους.

Naftemporiki.gr