Home Τεχνολογία Το ρομπότ που «θύμωσε» όταν του άγγιξαν τη μύτη

Το ρομπότ που «θύμωσε» όταν του άγγιξαν τη μύτη

Ένα απίστευτο βίντεο με ανθρωποειδές ρομπότ να… θυμώνει επειδή του άγγιξαν τη μύτη, έχει γίνει viral, αφού κάνει τον γύρο του διαδικτύου! Το ανθρωποειδές κατασκεύασε η βρετανική «Engineered Arts» που ανέβασε και το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η «Engineered Arts», που αυτοαποκαλείται ως ο «κορυφαίος σχεδιαστής και κατασκευαστής ανθρωποειδών ρομπότ ψυχαγωγίας» του Ηνωμένου Βασιλείου κατέγραψε τις απίστευτες αντιδράσεις του ρομπότ.

Η βρετανική εταιρεία ρομποτικής σημειώνει στην περιγραφή του βίντεο την εκπληκτική αλληλεπίδραση του ρομπότ, όταν κάποιος εισβάλλει στον «προσωπικό του χώρο». Χαρακτηριστικά, το ανθρωποειδές προσπαθεί να αποφύγει ένα χέρι που θέλει να του αγγίξει τη μύτη.

Αρχικά το ρομπότ παρακολουθεί το δάκτυλο του ανθρώπου με τα μάτια, και λίγο αργότερα μοιάζει να θυμώνει, σηκώνοντας το φρύδι και σφίγγοντας τα χείλη.

Πρόκειται για ρομπότ «Ameca» που παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2021. Όσοι είδαν το βίντεο, παρατήρησαν την εξωφρενική «σωματικότητα» της Ameca, τη σχεδόν ανθρώπινη συμπεριφορά και κίνησή της.

Πάντως, οι μηχανικοί της Engineered Arts καθησυχάζουν, λέγοντας πως το ρομπότ μπορεί να έχει μηχανικά άκρα, συνδέσμους και συστοιχίες αισθητήρων, όμως δεν πρόκειται να γίνει ο επόμενος… Terminator T-850 του Άρνολντ Σβαρτσενέργκερ, καθώς η Ameca δεν διαθέτει Τεχνητή Νοημοσύνη.

Το ρομπότ μπορεί, ωστόσο, να λειτουργήσει ως chatbot εγκατεστημένο σε ένα πολύ πειστικό σώμα. Και οι χρήστες μπορούν να «επικοινωνούν μέσω του ρομπότ» εξ αποστάσεως εάν το επιθυμούν. «Αυτό έχει αρχίσει να φρικάρει και εμάς στην Engineered Arts και ας είμαστε συνηθισμένοι!» παραδέχονται στη βρετανική εταιρεία σύμφωνα με την περιγραφή του βίντεο.

Πηγή: CNN