Home Τεχνολογία Το σύστημα e-Corner που το μετατρέπει σε αυτοκίνητο-κάβουρα (BINTEO)

Το σύστημα e-Corner που το μετατρέπει σε αυτοκίνητο-κάβουρα (BINTEO)

Η Hyundai παρουσίασε το δικό της σύστημα τροχών που επιτρέπει στα αυτοκίνητά της να κινούνται σε στιλ κάβουρα. Ο λόγος για το Hyundai e-Corner το οποίο επιτρέπει και στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου να στρίβουν έως και 90 μοίρες με σκοπό να κάνουν τις μανούβρες και το παρκάρισμα παιχνιδάκι για τον οδηγό.

Το εν λόγω σύστημα αποτελείται από ένα ειδικό μοτέρ σε κάθε τροχό που συνδυάζει συστήματα πέδησης, διεύθυνσης, ανάρτησης και μετάδοσης κίνησης. Μπορεί ακόμα να μην είναι έτοιμο για να δοθεί στην παραγωγή, αλλά στόχος της Hyundai είναι να το προσφέρει στα μελλοντικά της αυτοκίνητα που θα διατίθενται στο εμπόριο.

Πρακτικά η κορεάτικη εταιρία θέλει να βάλει τέλος στις δυσκολίες του παρκαρίσματος και στα μπρος-πίσω που απαιτούνται από τα συμβατικά οχήματα, ενώ θα μπορούν να στρίβουν το πίσω μέρος χωρίς καν να μετακινείται το μπροστά.

Είχε δοθεί στη δημοσιότητα και ένα βίντεο που εξηγεί και παρουσιάζει τα τέσσερα διαφορετικά modes του e-Corner. Το “Crab Mode” που όπως προδίδει το όνομα το μετατρέπει σε…κάβουρα και μετακινείται στο πλάι. Το “Zero Turn“που επιτρέπει στο όχημα να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του, το “Pivot Turn” που μετακινείται μόνο το πίσω μέρος και τέλος το “Diagonal Driving” για να κινείται διαγώνια.

Στο πιο πρόσφατο βίντεο που κυκλοφόρησε η Hyundai έκανε επίδειξη του e-Corner συστήματος σε πραγματικές αστικές συνθήκες οδήγησης. Δείτε παρακάτω πώς λειτουργεί στην καθημερινότητα το e-Corner σύστημα με το μοντέλο Hyundai Ioniq 5.