Home Τεχνολογία Το YουTube μπλοκάρει τα συνδεδεμένα με τα Russia Today και Sputnik κανάλια

Το YουTube μπλοκάρει τα συνδεδεμένα με τα Russia Today και Sputnik κανάλια

Η Κομισιόν προτείνει απαγόρευση πρόσβασης των Russia Today και SPUTNIK στην ευρωπαϊκή αγορά μέσων ενημέρωσης

Το YouTube μπλοκάρει τα κανάλια που είναι συνδεδεμένα με το Russia Today και το Sputnik σε ολόκληρη την Ευρώπη, με άμεση ισχύ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

 

«Μπλοκάρουμε τα κανάλια του YouTube από το Russia Today και το SPUTNIK σε ολόκληρη την Ευρώπη, με άμεση ισχύ. Τα συστήματά μας χρειάζονται λίγο χρόνο πριν να είναι πλήρως λειτουργικά. Οι ομάδες μας συνεχίζουν να επιτηρούν την κατάσταση 24 ώρες το 24ωρο για να ενεργήσουν το συντομότερο δυνατόν», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η YouTube, θυγατρική της Google.

Χθες, η Facebook του ομίλου Meta αποφάσισε να μπλοκάρει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης το περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τα RT και SPUTNIK.

«Δεχθήκαμε αιτήματα από πολλές κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης να λάβουμε επιπλέον μέτρα απέναντι στα μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από το ρωσικό κράτος», έγραψε ο Νικ Κλεγκ, αντιπρόεδρος της Meta στο Twitter επικαλούμενος τον εξαιρετικό χαρακτήρα της κατάστασης».

Τα μέτρα που λαμβάνουν YouTube και Facebook είναι αποτέλεσμα της απαγόρευσης λειτουργίας των δύο μέσων που ανακοίνωσε την Κυριακή η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την διασπορά ψευδών με στόχο την δικαιολόγηση του πολέμου του Πούτιν.

Η Κομισιόν προτείνει απαγόρευση πρόσβασης των Russia Today και SPUTNIK στην ευρωπαϊκή αγορά μέσων ενημέρωσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί την έγκριση των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την επιβολή απαγόρευσης πρόσβασης των Russia Today και SPUTNIK στην ευρωπαϊκή αγορά μέσων ενημέρωσης ανεξαρτήτως του δικτύου διανομής τους.

Το μέτρο σημαίνει ότι θα απαγορευθεί στους διαχειριστές της ΕΕ να μεταδίδουν, να διευκολύνουν ή με κάθε άλλο τρόπο να συμβάλουν στην μετάδοση περιεχομένου των RT και Sputnik, δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Βιομηχανίας Τιερί Μπρετόν.

Το μέτρο περιλαμβάνει καλωδιακή, δορυφορική μετάδοση, μέσω IPTV, με πλατφόρμες ή εφαρμογές αναπαραγωγής βίντεο, είτε είναι νέες, είτε προεγκατεστημένες.

Το μέτρο θα εφαρμοσθεί επίσης επί των αδειών και των συμφωνιών μετάδοσης, οι οποίες θα ακυρωθούν.

Ο ευρωπαίος επίτροπος αναμένει το πράσινο φως από τις ευρωπαϊκές χώρες εντός της ημέρας.

Πηγή: Protothema.gr