Home Τεχνολογία Twitter: Προσφυγή από ολλανδική πόλη που έπεσε θύμα συνωμοσιολόγων

Twitter: Προσφυγή από ολλανδική πόλη που έπεσε θύμα συνωμοσιολόγων

Με μήνυση κατά του Twitter προσπαθεί να αμυνθεί μια μικρή πόλη στην Ολλανδία, η οποία απαιτεί από τον γίγαντα της κοινωνικής δικτύωσης να διαγράψει όλες τις αναρτήσεις σχετικά με το κύκλωμα σατανιστών παιδόφιλων που υποτίθεται ότι λυμαίνονταν την περιοχή τη δεκαετία του 1980.

Το Μπόντεγκραβεν-Ρίγουικ, μια κωμόπόλη των 35.000 κατοίκων στο κέντρο της Ολλανδίας, βρίσκεται στο επίκεντρο θεωρίας συνωμοσίας που ξεκίνησε το 2020, όταν τρεις άνδρες άρχισαν να διαδίδουν ανυπόστατες φήμες για την κακοποίηση και τη δολοφονία παιδιών της πόλης. Πηγή της θεωρίας, αναφέρει το Reuters, ήταν ένας άνδρας που υποστήριξε ότι υπήρξε μάρτυρας της σκοτεινής υπόθεσης.

Οι φήμες έφεραν μεγάλη αναστάτωστη στο Μπόντγκραβεν, όπου συνέρρευσαν χρήστες του Twitter για να καταθέσουν λουλούδια και μηνύματα στους τάφους τυχαίων παιδιών, τα οποία υποτίθεται ήταν θύματα του κυκλώματος σατανιστών.

Το Μπόντεγκραβεν-Ρίγουικ ήταν μια ήσυχη πόλη πριν ξεκινήσουν οι φήμες (Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0)

Ο δικηγόρος της Twitter Inc. Γενς βαν ντεν Μπρινκ αρνήθηκε να σχολιάσει πριν από την έναρξη της δίκης στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Χάγης την Παρασκευή.

Πέρυσι, το ίδιο δικαστήριο έδωσε εντολή στους  τρεις άνδρες να διαγράψουν όλα τα επίμαχα tweet και τις απειλές τους και να εμποδίσουν την επανεμφάνισή τους στο Διαδίκτυο.

Όμως, παρά τις καταδίκες, ο θρύλος του Μπόντεγκραβεν συνεχίζει να κάνει την εμφάνισή του online, κάτι που ανάγκασε την πόλη να στραφεί εναντίον του ίδιου του Twitter.

«Εάν οι συνωμοσιολόγοι δεν απομακρύνουν τα μηνύματά τους πρέπει να λάβει μέτρα η εμπλεκόμενη πλατφόρμα» δήλωσε σύμφωνα με την εφημερίδα De Volksrant ο νομικός εκπρόσωπος του Μπόντενγκραβεν.

Ανέφερε ακόμα ότι η δημοτική αρχή δεν έλαβε απάντηση όταν ζήτησε από το Twitter τον Ιούλιο να εντοπίσει και να απομακρύνει τα επίμαχα tweet.

Οι τρεις άνδρες από τους οποίους ξεκίνησε η υπόθεση βρίσκονται στη φυλακή, καθώς έχουν καταδικαστεί για υποκίνηση σε βία και απειλές θανάτου εναντίον μιας πληθώρας προσώπων, ανάμεσά τους ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρτ Ρούτε και ο πρώην υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιόνγκε.

Πηγή: in.gr