Home Τεχνολογία ΒΜW: Θερμαινόμενα καθίσματα με… μηνιαία συνδρομή

ΒΜW: Θερμαινόμενα καθίσματα με… μηνιαία συνδρομή

Ποικίλα σχόλια προκαλεί η BMW με την ανακοίνωσή της ότι θα προσφέρει στους βρετανούς πελάτες της τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τα μηνιαία καθίσματα των αυτοκινήτων τους με μηνιαία συνδρομή.

Η ενεργοποίηση των θερμαινόμενων καθισμάτων σε όσα οχήματα τα διαθέτουν τιμάται 15 λίρες (18 ευρώ) το μήνα, ενώ η ενεργοποίηση του θερμαινόμενου τιμονιού είναι φθηνότερη στις 10 λίρες (12 ευρώ) το μήνα.

Η θέρμανση έρχεται έτσι να προστεθεί σε άλλες συνδρομητικές υπηρεσίες που προσφέρει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να ενεργοποιήσουν τη συνδρομή μέσω του καταστήματος εφαρμογών ConnectedDrive της IBM, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν συνεργείο ή αντιπροσωπεία.

Όσοι πάλι δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα της συνδρομής, μπορούν να αγοράσουν εφάπαξ την υπηρεσία, είτε όταν αγοράζουν το αυτοκίνητο είτε αργότερα.

«Σε περίπτωση που τα θερμαινόμενα καθίσματα, ή άλλες λειτουργίες που βρίσκονται διαθέσιμες στο κατάστημα ConnectedDrive, αγοράζονται κατά την παραγγελία του οχήματος, δεν απαιτείται καμία συνδρομή ή άλλη πληρωμή» διευκρίνισε η BMW με ανακοίνωσή της στο BBC.

Οι συνδρομητικές υπηρεσίες, τόνισε, έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, «καθώς τώρα έχουν τη δυνατότητα να προσθέτουν λειτουργίες τις οποίες δεν είχε επιλέξει ο αρχικός ιδιοκτήτης».

Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι η BMW κρατά απενεργοποιημένα συστήματα που ήδη υπάρχουν στα οχήματα προκαλεί αντιδράσεις. «Η BMW έχει απλά βάλει κλειδαριά λογισμικού την οποία ο αγοραστής πρέπει να πληρώσει για να αφαιρέσει» έγραψε το The Verge.

«Είναι σαν να αγοράζεις μια κούπα και να πρέπει να νοικιάζεις το χερούλι» σχολίασε το The Register.

Πηγή: in.gr