Ένα από τα «ιερά δισκοπότηρα» της επιστήμης είναι η προέλευση της ζωής στη Γη. Έχουν αναπτυχθεί διάφορες θεωρίες για το πώς εμφανίστηκε η ζωή στον πλανήτη μας. Η επιστημονική κοινότητα είναι χωρισμένη στα δύο με τη μια πλευρά να στηρίζει τη θεωρία ότι η ζωή είναι γήινο προϊόν και υποδεικνύει τα υποθαλάσσια φρεάτια στον πυθμένα των ωκεανών ή κάποιες γούρνες νερού κοντά σε ηφαίστεια ως τόπο δημιουργίας της. Η έτερη και μάλλον πιο δημοφιλής θεωρία έχει εντελώς αντίθετη συλλογιστική και κάνει λόγο για μεταφορά της ζωής στη Γη, των δομικών της υλικών ακριβέστερα, από διαστημικούς βράχους (μετεωρίτες, αστεροειδείς, κομήτες) που έπεφταν στον πλανήτη μας λίγες εκατοντάδες έτη μετά την γέννηση του πριν από περίπου 4 δισ. έτη.
Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «ACS Earth and Space Chemistry» επιστήμονες της NASA όχι μόνο στηρίζουν τη θεωρία των αστεροειδών «ταχυδρόμων» αλλά εξηγούν το πώς παρέλαβαν το πολύτιμο φορτίο. Γνωρίζοντας τα δομικά υλικά της ζωής που έχει διαπιστωθεί ότι μπορούν να μεταφέρουν οι διαστημικοί βράχοι οι ερευνητές προσπάθησαν να εντοπίσουν την πηγή αυτών των υλικών δεδομένου ότι θεωρείται απίθανο τα υλικά αυτά να δημιουργήθηκαν στην επιφάνεια ή ακόμη και το εσωτερικό των διαστημικών βράχων.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι στα μοριακά νέφη βρίσκονται αμίνες, οι οργανικές αζωτούχες ενώσεις που βρίσκονται σε κάθε κύτταρο μας με την μορφή πρωτεϊνών στην παρουσία των οποίων βασίζεται η ζωή έτσι τουλάχιστον όπως εμείς την γνωρίζουμε. Σύμφωνα με τη θεωρία των ερευνητών το μοριακό νέφος μέσα στο οποίο σχηματίστηκε το ηλιακό μας σύστημα «έλουσε» με αμίνες τους διαστημικούς βράχους που δημιουργούνταν στο ηλιακό σύστημα παράλληλα με τους πλανήτες και στη συνέχεια αυτοί που έπεσαν στη Γη μετέφεραν αυτά τα δομικά υλικά της ζωής στον πλανήτη μας.
Πηγή: Naftemporiki.gr