Home Φυσική - Διάστημα Νέα γιγαντιαία έρευνα αποκαλύπτει τον τεράστιο αριθμό άστρων στο γαλαξία μας

Νέα γιγαντιαία έρευνα αποκαλύπτει τον τεράστιο αριθμό άστρων στο γαλαξία μας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τον ακριβή αριθμό των άστρων που υπάρχουν στο δικό μας γαλαξία, τον Milky Way; Έχετε προσπαθήσει καν να κάνετε έστω μία πρόβλεψη; Ξέρουμε πως ο Milky Way έχει εκατοντάδες δισεκατομμύρια άστρα αλλά η μέτρησή τους είναι ένα σχεδόν αδύνατο έργο. Επιστήμονες του Dark Energy Camera Plane Survey προσπάθησαν να απαντήσουν με μία σχετική ακρίβεια σε αυτό το ερώτημα, αναλύοντας επί δύο χρόνια 10 terabytes δεδομένων από 21.400 ξεχωριστές εικόνες που συνδύασαν.

Η νέα μελέτη καλύπτει το 6.5% του νυχτερινού ουρανού από το νότιο ημισφαίριο. Το αποτέλεσμα κόβει την ανάσα, αποκαλύπτοντας τον ασύλληπτο αριθμό των 3.32 δισεκατομμυρίων άστρων!

 

 

Ένας από τους κύριους λόγους για την επιτυχία του συστήματος, ήταν πως απλά στοχεύσαμε μία περιοχή με εξαιρετικά πυκνά άστρα και προσέξαμε να αναγνωρίσουμε πηγές που εμφανίζονταν σχεδόν η μία πάνω στην άλλη. Αυτό μας επέτρεψε να παράγουμε το μεγαλύτερο κατάλογο στην ιστορία από μία κάμερα, όσον αφορά τον αριθμό των αντικειμένων που παρατηρήθηκαν.

Ο συνδυασμός του οπτικού και του υπέρυθρου φάσματος επέτρεψε στους ερευνητές να ξεχωρίσουν τα πιο σκοτεινά αντικείμενα από το έντονο φως των άστρων και τα νέφη της διαστημικής σκόνης.

Συνδυάζοντας τα δεδομένα με άλλες έρευνες, μπορούμε να παράγουμε μία πανοραμική θέα 360 μοιρών του δίσκου του Milky Way. Πρόκειται για ένα τεχνολογικό κατόρθωμα. Φανταστείτε μία ομαδική φωτογραφία τριών δισεκατομμυρίων ανθρώπων όπου κάθε άνθρωπος είναι αναγνωρίσιμος. Οι αστρονόμοι θα εκμεταλλευτούν αυτή τη φωτογραφία των τριών δισεκατομμυρίων άστρων στον Milky Way για δεκαετίες!