Home Ιατρική-Βιολογία Επαναστατικό «τσιρότο» κάνει ανώδυνα τατουάζ

Επαναστατικό «τσιρότο» κάνει ανώδυνα τατουάζ

Τα τελευταία χρόνια διάφορες ερευνητικές ομάδες έχουν αναπτύξει επιθέματα που αποτελούνται από μικροσκοπικές βελόνες οι οποίες τρυπούν ανώδυνα το δέρμα και εγχέουν στον οργανισμό του ανθρώπου φαρμακευτικές ή άλλου είδους ιατρικές ουσίες.

Ερευνητική ομάδα με επικεφαλής επιστήμονες του Τμήματος Χημικής και Βιομοριακής Μηχανικής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Τζόρτζια στις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα ακόμη τέτοιου είδους «τσιρότο» το οποίο σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιείται στη δημιουργία ανώδυνων τατουάζ. Το επίθεμα αποτελείται από μικροβελόνες μεγέθους μικρότερο από αυτό ενός κόκκου άμμου.

Οι βελόνες αυτές μπορούν να τοποθετούνται στους σχηματισμούς και τα μοτίβα που επιθυμεί κάποιος και είναι φτιαγμένες έτσι ώστε να γεμίζονται με μελάνι και να κάνουν το τατουάζ χωρίς να προκαλείται οποιαδήποτε ενόχληση σε αυτόν που το κάνει και να μην βγαίνει ούτε σταγόνα αίμα όπως συμβαίνει με τον συμβατικό τρόπο δημιουργίας τατουάζ. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του επιθέματος μπορεί οποιοσδήποτε να το χρησιμοποιήσει και να κάνει μόνος του στο σπίτι ένα τατουάζ.

Το επίθεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για αισθητικούς σκοπούς αλλά για να καλύψει κάποιος με ένα ανώδυνο τατουάζ διαφόρων ειδών ουλές. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από ασθενείς που κάνουν  επαναλαμβανόμενες ενέσιμες θεραπείες.

Naftemporiki.gr