Home Τεχνολογία Starlink: Και επίσημα το δορυφορικό internet του Elon Musk δουλεύει σε κάθε...

Starlink: Και επίσημα το δορυφορικό internet του Elon Musk δουλεύει σε κάθε ήπειρο της Γης

Το Starlink, το δίκτυο δορυφόρων της SpaceX που προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Γης, έφτασε μόλις ένα νέο ορόσημο. Και επίσημα λειτουργεί σε όλους τις ηπείρους του πλανήτη. Αυτό σημαίνει πως πλέον υπάρχει δορυφορική κάλυψη διαδικτύου σε Ασία, Αμερική, Αφρική, Ευρώπη, Ωκεανία, μέχρι και στην Ανταρκτική, η οποία αν και δεν κατοικείται, όντας μια τεράστια παγωμένη έκταση, θεωρείται από πολλούς ως η έκτη ήπειρος.

 

Συγκεκριμένα, πριν μερικές ώρες, ο Elon Musk, επικεφαλής και ιδρυτής της πασίγνωστης εταιρίας αεροδιαστημικής τεχνολογίας, σχολίασε μέσα από τον πάντα δραστήριο λογαριασμό του στο Twitter πως άλλοι 54 Starlink δορυφόροι βρίσκονται πλέον σε τροχιά γύρω από τη Γη.

 

Λίγες ώρες αργότερα, με νέα δημοσίευση, αναφέρθηκε στο μεγάλο ορόσημο, τονίζοντας:

 

Το Stalink πλέον είναι ενεργό σε όλες τις Ηπείρους, συμπεριλαμβανομένης και της Ανταρκτικής.

Οι εν λόγω δημοσιεύσεις ακολουθούν παρακάτω:

Το ‘πε και το ‘κανε, λοιπόν, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη. Το Starlink προσφέρει πλέον internet πρακτικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Για την ιστορία, το όλο εγχείρημα ξεκίνησε το 2019 με την εκτόξευση 60 δορυφόρων. Πλέον το δίκτυο απαρτίζεται από περισσότερους από 2,300 δορυφόρους, εξυπηρετώντας πάνω από 500 χιλιάδες ενεργούς συνδρομητές παγκοσμίως.

Σε αυτό το σημείο να αναφερθεί ότι η υπηρεσία έκανε ντεμπούτο και στη χώρα μας στις αρχές του Μαΐου του 2022. Περισσότερα σχετικά με τις τιμές για την Ελλάδα μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι πρόσφατα ο Elon Musk δήλωσε, πάλι μέσα από το Twitter του, ότι το Starlink προορίζεται μόνο για ειρηνική χρήση. Και αυτή η δημοσίευση ακολουθεί παρακάτω.

 
 
Πηγή: unboxholics.com