Home Ιατρική-Βιολογία Εποχικές αλλεργίες: Πείτε αντίο στη βουλωμένη μύτη

Εποχικές αλλεργίες: Πείτε αντίο στη βουλωμένη μύτη

Η Άνοιξη σηματοδοτεί για πολλούς ενήλικες και παιδιά την εμφάνιση εποχικών αλλεργιών. Στα βασικά συμπτώματα συγκαταλέγονται η ρινική καταρροή, ο κνησμός, η δακρύρροια και η ερυθρότητα, ο βήχας ενώ σε κάποιες περιπτώσεις εκδηλώνεται και αλλεργικό άσθμα. Το πιο κοινό από τα συμπτώματα της εποχικής αλλεργίας είναι η ρινίτιδα ή κοινώς η βουλωμένη μύτη. Υπολογίζεται ότι περίπου 1 στους 5 αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπνοής που οφείλονται σε εποχικές αλλεργίες.

Ποια είναι τα προβλήματα που προκύπτουν από τη βουλωμένη μύτη

Η αναπνοή αποτελεί μια σχεδόν αυτοματοποιημένη λειτουργία του οργανισμού, την οποία τις περισσότερες φορές θεωρούμε δεδομένη. Τα πράγματα αλλάζουν όταν η ρινική αναπνοή παρεμποδίζεται και έτσι παρατηρείται δυσκολία στην αναπνοή συνολικά, σωματική καταβολή στο άτομο και δυσκολία στον ύπνο η οποία κατά συνέπεια εκδηλώνεται με ψυχολογική κατάπτωση και υποτονικότητα στη διαχείριση απλών, καθημερινών δραστηριοτήτων.

Πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε την αλλεργική ρινίτιδα

O σωστός καθαρισμός της μύτης εγγυάται τη φυσική αναπνοή χωρίς προβλήματα. H καθημερινή χρήση του Otrimer συμβάλει ενεργά στη διατήρηση της ενυδάτωσης της ρινικής κοιλότητας έτσι ώστε να πραγματοποιεί ανεμπόδιστα τις λειτουργίες της. Το ρινικό σπρέι Otrimer της οικογένειας προϊόντων Otrivin δεν περιέχει πρόσθετα συντηρητικά καθώς αποτελεί ένα 100% φυσικό ισότονο, το οποίο καθαρίζει άμεσα τη ρινική κοιλότητα και δρα αποτελεσματικά στην απομάκρυνση της περίσσειας βλέννας και των αλλεργιογόνων όπως είναι η σκόνη και η γύρη.

Ένας με δύο ψεκασμοί με Otrimer σε κάθε ρουθούνι, είναι αρκετοί για καθαρή αναπνοή και ενίσχυση της λειτουργίας της μύτης, ιδιαίτερα την περίοδο έξαρσης των αλλεργιογόνων.

 

Note! Στα πλεονεκτήματα του αξίζει να αναφέρουμε τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει κανείς χωρίς περιορισμό μέσα στην ημέρα, καθώς έχει δημιουργηθεί για να αποτελεί τον καθημερινό σας σύμμαχο στην ελεύθερη αναπνοή.

Πηγή: kathimerini.gr