Home Τεχνολογία Το νέο ηλεκτρικό DeLorean Alpha 5 αποκαλύπτεται και δυστυχώς δεν έχει χρονομηχανή...

Το νέο ηλεκτρικό DeLorean Alpha 5 αποκαλύπτεται και δυστυχώς δεν έχει χρονομηχανή (ΦΩΤΟ)

Είτε το πιστεύετε είτε όχι το θρυλικό DeLorean επιστρέφει με την αναβίωσή του να…έρχεται από το μέλλον και να είναι ηλεκτρικό. Η DeLorean Motor Company αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες του νέου της ηλεκτρικού οχήματος Alpha 5, με έναν σχεδιασμό που παραπέμπει αρκετά στο κλασικό και λατρεμένο φουτουριστικό DeLorean, του οχήματος που έγινε σύμβολο των ’80s, της επιστημονικής φαντασίας και των ταινιών “Back to the Future”. 

 

Το Alpha 5 της DeLorean έρχεται σε τετράθυρη έκδοση με τις κλασικές και εμβληματικές πόρτες σε σχήμα φτερών γλάρου να κλέβουν την παράσταση. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ σε 2.99 δευτερόλεπτα. Για τους nerds και fans των ταινιών Back to the Future η εταιρία γνωστοποίησε πως φτάνει τα 88 μίλια/ώρα (141 χλμ) σε 4.35 sec.

 

Όσοι δε γνωρίζετε αυτή είναι η ταχύτητα που πρέπει να πιάσει το DeLorean στην ταινία Back to the Future για να ταξιδέψει στο μέλλον. Δυστυχώς, δεν περιλαμβάνεται κάποιος flux capacitor και δεν έχει δυνατότητα ταξιδιού στο χρόνο. 

 

Δείτε τις φωτογραφίες:

Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 100kWh και προσφέρει αυτονομία 482 χλμ. με τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 250 χλμ/ώρα, με την DeLorean να τονίζει πως αυτά τα specs αναφέρονται στο “βασικό” μοντέλο. Προς το παρόν δεν έχει αναφέρει εάν θα υπάρχουν περισσότερα μοντέλα. 

Για την ιστορία δεν πρόκειται για την ίδια μητρική εταιρία που γέννησε το πρωτότυπο DeLorean, η οποία έκλεισε το 1982. Πρόκειται για μια εταιρία με έδρα το Τέξας η οποία μέχρι τώρα πωλούσε ανταλλακτικά για τα συλλεκτικά DeLorean αμάξια σε όσους κατόχους υπήρχαν, και κατάφερε να αγοράσει τα δικαιώματα του brand. 

Η πλήρης αποκάλυψη του DeLorean Alpha 5 θα γίνει στο Pebble beach στις 21 Αυγούστου όπου και θα το δει ο κόσμος εν δράσει. 

Πηγή: unboxholics.com