Home Ιατρική-Βιολογία Pfizer Εμβόλιο: Τόσο θα κοστίζει σύμφωνα με το Reuters – Άλλη τιμή...

Pfizer Εμβόλιο: Τόσο θα κοστίζει σύμφωνα με το Reuters – Άλλη τιμή στις ΗΠΑ, άλλη στην Ευρώπη

«Κλείδωσε» η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Pfizer για το εμβόλιο, με την Ευρωπαϊκή Ενωση να εξασφαλίζει 300.000.000 δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

 

Η ανακοίνωση Pfizer και BioNTech για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου προκάλεσε χαμόγελα στον πλανήτη, ο οποίος πλέον βλέπει φως στην άκρη του τούνελ της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι 27 ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν να αγοράσουν 200 εκατομμύρια δόσεις, με επιλογή αγοράς ακόμη 100 εκατομμυρίων δόσεων. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετείχε στις συνομιλίες με τους κατασκευαστές του εμβολίου, η Ευρώπη θα πληρώσει λιγότερα από 19,50 δολάρια ανά δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αυτό εν μέρει αντικατοπτρίζει την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γερμανίας για την ανάπτυξη του εμβολίου. Ο αξιωματούχος ζήτησε ανωνυμία, καθώς οι όροι της συμφωνίας είναι εμπιστευτικοί.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι ΗΠΑ συμφώνησαν να πληρώσουν 19,50 δολάρια ανά δόση για 100 εκατ. δόσεις, έχοντας την επιλογή να αγοράσουν ακόμη 500 εκατ. δόσεις υπό όρους που θα αποτελέσουν αντικείμενο ξεχωριστής διαπραγμάτευσης και η τιμή προς το παρόν είναι απροσδιόριστη.

Πηγή: Έθνος