Home Περιβάλλον Εκπληκτική φάλαινα ταξίδεψε πέντε χιλιάδες χλμ. με σπασμένη σπονδυλική στήλη (βίντεο)

Εκπληκτική φάλαινα ταξίδεψε πέντε χιλιάδες χλμ. με σπασμένη σπονδυλική στήλη (βίντεο)

Υπάρχουν κάποια μεταναστευτικά είδη φαλαινών που πραγματοποιούν μεγάλα ταξίδια και δεν θα αποτελούσε είδηση ένα τέτοιο ταξίδι. Όμως μια μεγάπτερη φάλαινα πραγματοποίησε το ετήσιο μεταναστευτικό της ταξίδι κολυμπώντας περίπου πέντε χιλιάδες χλμ. με… σπασμένη σπονδυλική στήλη σε ένα συμβάν που δεν έχει παρατηρηθεί ξανά μέχρι σήμερα. Η Σελήνη, όπως ονομάστηκε από την επιστημονική κοινότητα η φάλαινα, εντοπίστηκε αρχικά έξω από τις ακτές της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά έχοντας εμφανή σημάδια τραυματισμού της σπονδυλικής στήλης πιθανότατα από σύγκρουση της με κάποιο σκάφος.

Παρόλα αυτά η Σελήνη δεν ήθελε να παραμείνει στα κρύα νερά της Βόρειας Αμερικής και θέλησε πάει στα πιο θερμά νερά του νησιωτικού συμπλέγματος της Χαβάης. Η Σελήνη που παρακολουθείται από τη ΜΚΟ Pacific Whale Foundation τα τελευταία δέκα χρόνια εντοπίστηκε στις ακτές του νησιού Μάουι με εμφανή σημάδια της κούρασης και της ταλαιπωρίας που υπέστη στη διάρκεια του επικού, βάση της κατάσταση της, ταξιδιού.

Η Σελήνη βρισκόταν στις 7 Σεπτεμβρίου κοντά στον ερευνητικό σταθμό Fin στον Καναδά με τους επιστήμονες του σταθμού να παρατηρούν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτή. Έστειλαν ένα drone για να την πλησιάσει και να καταγράψει εικόνες και διαπιστώθηκε ο πολύ σοβαρός τραυματισμός της. Η Σελήνη έφθασε στο Μάουι πολύ αδυνατισμένη και ταλαιπωρημένη με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι οι μέρες της ζωής της είναι πλέον μετρημένες αλλά ίσως αυτό το εκπληκτικό ζώο βρει τρόπο να τους διαψεύσει.

Πηγή: Naftemporiki.gr