Home Τεχνολογία Το προϊόν της Apple που τρομοκρατεί τις γυναίκες

Το προϊόν της Apple που τρομοκρατεί τις γυναίκες

Αντιμέτωπη με αγωγές φαίνεται να είναι η Apple. Δύο γυναίκες από το Σαν Φραντσίσκο κατέφυγαν στη δικαιοσύνη για τη συσκευή AirTag και την ύποπτη χρήση της από τους πρώην συντρόφους τους ζητώντας μεγάλη χρηματική αποζημίωση. Η συσκευή αυτή μπορεί να τοποθετηθεί μέσα σε τσάντες ή πάνω σε κλειδιά, ώστε να βοηθήσει τον χρήστη να εντοπίζει τα χαμένα του αντικείμενα.

Όμως, καθώς η χρήση τους εξαπλώνεται, φαίνεται ότι κάποιοι χρησιμοποιούν τα AitTags για να παρακολουθήσουν άτομα χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Οι καταγγελίες

Η πρώτη γυναίκα που κινήθηκε νομικά εναντίον της Apple διαπίστωσε ότι ο πρώην σύντροφός της είχε τοποθετήσει το AirTag μέσα στην ρόδα του αυτοκινήτου της, με αποτέλεσμα να εντοπίσει τη διεύθυνση του νέου σπιτιού της, στο οποίο εκείνη είχε μετακομίσει για να αποφύγει την κακοποιητική συμπεριφορά του.

Όσο για τη δεύτερη καταγγελία αφορά άλλη γυναίκα που ισχυρίζεται ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της είχε τοποθετήσει το AirTag στην τσάντα του παιδιού της, για να παρακολουθεί τις κινήσεις της.

Μάλιστα, τα AirTags φαίνεται ότι εμπλέκονται ακόμα και σε εγκλήματα, καθώς σε μία περίπτωση, ένας πρώην σύντροφος χρησιμοποίησε τη συσκευή για να εντοπίσει και να πυροβολήσει μία γυναίκα στο Οχάιο.

Σε μία άλλη περίπτωση, μία γυναίκα από την Ιντιάνα έκρυψε ένα AirTag στο αυτοκίνητο του πρώην συντρόφου της, τον ακολούθησε και τον χτύπησε με το αμάξι της.

Η διαφήμιση του προϊόντος και η αρχική λειτουργία του

Η συσκευή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2021 και τη διαφήμισε σαν «stalker proof». Η εταιρεία στέλνει ειδοποιήσεις σε κατόχους συσκευών Apple –όπως τα iPhones και τα MacBooks- εάν εντοπίσει ένα AirTag σε κοντινή απόσταση γύρω τους (περίπου 9 μέτρα) για παρατεταμένο διάστημα.

Έπειτα από πολλές διαμαρτυρίες, η εταιρεία αναβάθμισε την ασφάλεια του AirTag φέτος, μειώνοντας τον χρόνο που χρειάζεται να περάσει για να στείλει αυτές τις ειδοποιήσεις και ενημερώνοντας τους χρήστες των προϊόντων Apple όταν ένα AirTag που δεν τους ανήκει κινείται μαζί τους. Επίσης, η εταιρεία κυκλοφόρησε μία εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες του Android να εντοπίσουν τυχόν AirTags που βρίσκονται γύρω τους.

Πηγή: in.gr