Home Τα νέα της Επιστήμης Η Έλλη Σιαμά είναι τo νέο πρόσωπο της Επικοινωνίας της Επιστήμης...

Η Έλλη Σιαμά είναι τo νέο πρόσωπο της Επικοινωνίας της Επιστήμης στην Κύπρο!

Αποτελέσματα του Τελικού Διαγωνισμού Επικοινωνίας της Επιστήμης FAMELAB CYPRUS 2019.

Την Τετάρτη 15 Μάϊου 2019 στο STUDIO 3 του RIK, διεξήχθη ο τελικός του διαγωνισμού Famelab Cyprus 2019, του μεγαλύτερου διαγωνισμού Επικοινωνίας της Επιστήμης στον κόσμο.

Μεγάλη νικήτρια της ημέρας αναδείχθηκε η παιδίατρος και σύμβουλος θηλασμού, Έλλη Σιαμά. Η Έλλη με τίτλο παρουσίασης «Αγάπη με την πρώτη ματιά» παρουσίασε με υπέροχο τρόπο την λειτουργία της ορμόνης ωκυτοκίνης ως το μόριο που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, μεταξύ άλλων, στο «δέσιμο» μητέρας και παιδιού.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Μαρία Πεχλιβανίδου, διδακτορική φοιτήτρια Νευροβιολογίας η οποία παρουσίασε τη «συνομιλία» μεταξύ των βακτηριακών πληθυσμών στο παχύ μας έντερο και του εγκεφάλου μας. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Katie Demetriou, Αστροφυσικός, η οποία παρουσίασε την επιτυχή συνεργασία επιστημόνων από όλο τον κόσμο με στόχο να φωτογραφηθεί για πρώτη φορά στα χρονικά μια μαύρη τρύπα!

vsv

Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από τους εξαιρετικούς: Κυριάκος Κόκκινος (Επικεφαλής επιστήμονας της Κυπριακής Δημοκρατίας), Έλενα Πουλλή (Επιστημονικός Λειτουργός, Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας), Μάριος Αβρααμίδης (Καθηγητής Γνωστικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Ερευνητικό Κέντρο RISE), Ανδρέας Παπαδόπουλος (Πρόεδρος Δ.Σ. Junior Achievement Κύπρου και Διευθυντής Επιχειρήσεων Ελληνικής Τράπεζας) και Φωτεινή Καλαμπαλίκα (Φοιτήτρια Τμήματος Ανθρώπινης Βιολογίας Παν/μιο Λευκωσίας και νικήτρια του διαγωνισμού Famelab Cyprus 2018) οι οποίοι με τις γνώσεις τους, τα εύστοχά τους ερωτήματα αλλά και την χαλαρή τους διάθεση ανέδειξαν ακόμα περισσότερο τα θέματα των συμμετεχόντων.

H Έλλη θα μας εκπροσωπήσει στον παγκόσμιο διαγωνισμό στην Αγγλία.