Home Τα νέα της Επιστήμης Ο διεθνούς φήμης Δρ. Αθανάσιος Πέτρου, ομιλητής στην 1η Ημερίδα Ρομποτικής Χειρουργικής

Ο διεθνούς φήμης Δρ. Αθανάσιος Πέτρου, ομιλητής στην 1η Ημερίδα Ρομποτικής Χειρουργικής

Στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Current Concepts in Surgical Oncology | Ρομποτική  και Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική Θώρακος, Oισοφάγου και Χειρουργική Ήπατος, Χοληφόρων και Παγκρέατος » που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαΐου στις 9:00 π.μ. στοv Χαρουπόμυλο, αίθουσα Ceronia Hall, στην Λεμεσό,  θα συμμετέχει ο διακεκριμένος, διεθνούς φήμης Δρ. Αθανάσιος Πέτρου, Γενικός Χειρουργός, Επικεφαλής Τμήματος Ρομποτικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Ογκολογίας και Χειρουργικής Ήπατος-Χοληφόρων – Παγκρέατος, του American Institute of Minimal Invasive Surgery (AIMIS) και του American Medical Center.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων με αφορμή τα 10 χρόνια παρουσίας του Ινστιτούτου AIMIS «American Institute of Minimally Invasive Surgery» στην Κύπρο, με στόχο την προώθηση της Διεπιστημονικής (multidisciplinary) προσέγγισης  στην Ιατρική Φροντίδα.

Ο Δρ. Αθανάσιος Πέτρου ως Επικεφαλής του τμήματος Ρομποτικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Ογκολογίας και Χειρουργικής Ήπατος-Χοληφόρων – Παγκρέατος, αποτελεί μέλος της Οργανωτικής Επιστημονικής Επιτροπής της ημερίδας. Ως πρωτοπόρος στις εξελίξεις της Χειρουργικής την τελευταία δεκαετία στον ευρύτερο Ελλαδοκυπριακό χώρο και ως πρωτεργάτης της Ελάχιστα Επεμβατικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής σε Ελλάδα και Κύπρο, θα πραγματοποίησει διάλεξη με θέμα: «Η Προηγμένη Ρομποτική Χειρουργική στη Σύγχρονη Εποχή: Χειρουργική Ήπατος, Χοληφόρων, Παγκρέατος και Χειρουργική Ογκολογία – Η προσέγγιση από την πλευρά του εξειδικευμένου χειρουργού».

Η συμμετοχή και παρουσία του Δρ. Πέτρου θα προσδώσει ιδιαίτερο κύρος στην εν λόγω εκδήλωση.