Home Τα νέα της Επιστήμης O κορυφαίος Αµερικανός Νευροχειρουργός & Χειρουργός Σπονδυλικής στήλης Δρ. William Smith στη...

O κορυφαίος Αµερικανός Νευροχειρουργός & Χειρουργός Σπονδυλικής στήλης Δρ. William Smith στη Κύπρο

Ο διακεκριµένος επιστήµονας, Καθηγητής Νευροχειρουργικής & Χειρουργικής Σπονδυλικής στήλης και Διευθυντής στο Πανεπιστηµιακό Ιατρικό Κέντρο της Νεβάδα του Λaς Βέγκας της Αµερικής, Δρ. William Smith, βρίσκεται στη Κύπρο.

Ο παγκοσµίου φήµης Δρ. Smith, επισκέπτεται την χώρα µας σε πολύ τακτά χρονικά διαστήµατα για δύσκολα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης και εγκεφάλου και συγκεκριµένα το Αµερικανικό Ινστιτούτο Ελάχιστης Επεµβατικής Χειρουργικής, AIMIS. Ασθενείς από όλο τον κόσµο εµπιστεύονται τον εξειδικευµένο αυτό χειρουργό για τις επεµβάσεις τους. Ο Δρ. Smith αυτή τη φορά βρίσκεται για λίγες µέρες και µόνο, αποκλειστικά στο ιατρικό κέντρο του AIMIS, µε σκοπό να πραγµατοποιήσει τις προγραµµατισµένες χειρουργικές του επεµβάσεις σε ασθενείς από Αµερική, Ισραήλ, Σουηδία, Ελλάδα και Μέση Ανατολή.

Παγκοσµίως καθιερωµένος ως «εκπαιδευτής εκπαιδευτών», ο Δρ. Smith συµβάλλει στη συνεχή ανάπτυξη των τεχνικών και τεχνολογιών της σπονδυλικής στήλης του MIS, προσφέροντας την εξειδικευµένη τεχνογνωσία του τόσο στους ασθενείς του όσο και στον κλάδο της Ιατρικής.

DSC00445

O Δρ Smith αποτελεί τον συνιδρυτή του AIMIS – «American Institute of Minimally Invasive Surgery». Το AIMIS είναι ένα κορυφαίο ιατρικό κέντρο αριστείας στη σπονδυλική, ορθοπεδική και ροµποτική χειρουργική (ουρολογίας, γυναικολογίας, θώρακος , γενικής και ογκολογικής χειρουργικής), το οποίο προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο υγειονοµικής περίθαλψης σε ασθενείς από όλο τον κόσµο, τοποθετώντας τη χώρα µας στο χάρτη των διεθνών προορισµών για το υψηλότερο επίπεδο ιατρικής περίθαλψης.

Το AIMIS συνεργάζεται µε τους καλύτερους επαγγελµατίες υγείας, συνεχίζοντας µια παράδοση που ξεκίνησε από την πρώτη ηµέρα λειτουργίας, προσφέροντας ιατρικές λύσεις σε ασθενείς από όλο τον κόσµο µε τους καλύτερους Αµερικανούς και διεθνείς ιατρούς και χειρούργους, µε τεχνολογίες αιχµής όπως αυτή της ελάχιστα επεµβατικής χειρουργικής (minimally invasive surgery) και ροµποτικής χειρουργικής και άλλων συστηµάτων. Επιπλέον βασικός πυλώνας του ΑΙΜΙΣ είναι η διεπιστηµονική και ανθρωποκεντρική προσέγγιση µε το γνωστό MDT- Multidisciplinary & Patient Centered.

Η παρουσία του στην χώρα µας, προσδίδει ιδιαίτερη αξία και τοποθετεί την Κύπρο στον χάρτη της παγκόσµιας Ιατρικής αναγνώρισης και της καινοτοµίας στο χώρο της υγείας.