Home Τα νέα της Επιστήμης Η NASA θα δημιουργήσει μία νέα ζώνη ώρας για τη Σελήνη

Η NASA θα δημιουργήσει μία νέα ζώνη ώρας για τη Σελήνη

Ο Λευκός Οίκος των ΗΠΑ διέταξε τη NASA να δημιουργήσει μία νέα ζώνη ώρας για τη Σελήνη, μέχρι το 2026. Η Coordinated Lunar Time (LTC) όπως θα ονομάζεται, θα αποτελέσει το επίσημο κέντρο αναφοράς χρόνου για να συντονίζονται οι μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη.

Ο Λευκός Οίκος ζητάει από τη NASA να συνεργαστεί με τα υπουργεία Εμπορίου, Αμύνης, Εσωτερικών και Μεταφορών, για να σχεδιάσει μία στρατηγική εφαρμογής της LTC μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2026.

||Καθώς η NASA, ιδιωτικές εταιρίες και υπηρεσίες διαστήματος σε όλο τον κόσμο εκτοξεύουν αποστολές στη Σελήνη, στον Άρη και αλλού, είναι σημαντικό να καθιερώσουμε μία ώρα Σελήνης για την ασφάλεια και την ακρίβεια. Ένας διαρκής ορισμός της ώρας για τους χειριστές στο διάστημα είναι κρίσιμος για να επιτευχθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα στην πλοήγηση και στην επικοινωνία, καθώς αυτά είναι βασικές ιδιότητες για να έχουμε ένα σημείο αναφοράς τόσο εντός της κυβέρνησης των ΗΠΑ, όσο και με τους διεθνείς μας εταίρους.

Η Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν που λέει πως ο χρόνος αλλάζει ανάλογα με την ταχύτητα και τη βαρύτητα, κάνει το χρόνο στη Σελήνη να κυλά λίγο ταχύτερα από ότι στη Γη. Ένα γήινο ρολόι στη Σελήνη θα κέρδιζε κατά μέσο όρο 58.7 microseconds για κάθε γήινη ημέρα. Ένα ενιαίο στάνταρ ώρας στη Σελήνη θα βοηθήσει να συγχρονιστεί η τεχνολογία και οι αποστολές που απαιτούν ένα ακριβές χρονικό πλαίσιο.

||Το ίδιο ρολόι που έχουμε στη Γη, θα κινείται με διαφορετικό ρυθμό στη Σελήνη. Σκεφτείτε τα ατομικά ρολόγια στο Naval Observatory στην Ουάσινγκτον. Είναι ο καρδιακός ρυθμός του έθνους μας, συγχρονίζουν τα πάντα. Χρειαζόμαστε έναν τέτοιο καρδιακό ρυθμό στη Σελήνη.