Home Τα νέα της Επιστήμης Περισσότερες από 30 λαπαροσκοπικές επεμβάσεις Ήπατος – Παγκρέατος για την Κύπρο

Περισσότερες από 30 λαπαροσκοπικές επεμβάσεις Ήπατος – Παγκρέατος για την Κύπρο

Από την πρωτοπορία στην Ευρωπαϊκή καθιέρωση

Οι εξελίξεις στην ιατρική «τρέχουν» με γοργούς ρυθμούς έχοντας πλέον περάσει στην εξατομικευμένη ιατρική. Πλέον η Κύπρος συγκαταλέγεται στις κορυφαίες θέσεις στην Ευρώπη σε ότι αφορά την λαπαροσκοπική χειρουργική Ήπατος και Παγκρέατος.

Στο εξειδικευμένο “Κέντρο Προηγμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος” το οποίο φιλοξενείται στο American Medical Center έχουν πραγματοποιηθεί από την ημέρα έναρξης των εργασιών, περισσότερες από 30 μείζονες Λαπαροσκοπικές Ηπατεκτομές και Παγκρεατεκτομές με επιτυχία και χωρίς καμία επιπλοκή.

Το εξειδικευμένο αυτό κέντρο χειρουργικής, δομήθηκε, οργανώθηκε και λειτουργεί βασισμένο στα πλέον σύγχρονα διεθνή πρότυπα και αποτελεί ένα από τα λίγα σε ευρωπαϊκό επίπεδο με ανάλογη υλικοτεχνική και επιστημονική υποδομή.

Όπως είναι πλέον γνωστό το πρώτο στον ευρύτερο Ελληνικό και Κυπριακό χώρο, εξειδικευμένο “Κέντρο Προηγμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος”, βασιζόμενο στην πρότερη εμπειρία της χειρουργικής ομάδας (με διενέργεια πέραν των 500 επεμβάσεων ανοιχτής χειρουργικής για καρκίνο ήπατος –  χοληφόρων – παγκρέατος και 100 επεμβάσεων για άλλες σπάνιες καλοήθεις και επιλεγμένες παθήσεις αυτών) και στην επιστημονικά άρτια εκπαίδευση τους, η οποία  αποκτήθηκε σε κορυφαία κέντρα της Ευρώπης, είναι σε θέση πλέον να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, έτσι ώστε προβλήματα του ήπατος, και του χοληφόρου δένδρου να προσεγγίζονται διαγνωστικά  και να θεραπεύονται ανάλογα.

Ως επικεφαλής του κέντρου, ο Δρ. Πέτρου Αθανάσιος αναφέρει ότι οι “ελάχιστα επεμβατική χειρουργική” στο απαιτητικό αυτό πεδίο, αποτελεί για τον τόπο μας μια ρεαλιστική και απόλυτα ασφαλής επιλογή, με αριθμό περιστατικών και αποτελεσμάτων τα οποία εντάσσουν πλέον την χειρουργική ομάδα μεταξύ των καθιερωμένων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κέντρων.

Σύμφωνα με τον Εξειδικευμένο Χειρουργό Ήπατος – Παγκρέατος και Χειρουργικής Ογκολογίας, Δρ. Αθανάσιο Πέτρου, και, τον εξειδικευμένο συνεργάτη του Δρ. Κυριάκο Νεοφύτου «οι παθήσεις για τις οποίες μπορούμε να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας περιλαμβάνουν κάθε μορφή καλοήθους ή κακοήθους εξεργασίας του συγκεκριμένου πεδίου. Στους κόλπους του κέντρου μας ο ασθενής θα απολαμβάνει με ασφάλεια την ενδεικνυόμενη βάση των διεθνών οδηγιών, διαγνωστική προσπέλαση, θεραπευτικό σχεδιασμό, χειρουργική θεραπεία και άμεση όσο και μακροχρόνια παρακολούθηση της πορείας τους».