Home Τα νέα της Επιστήμης UFO: Στο στόχο της Ιρλανδικής Πολιτικής Αεροπορίας

UFO: Στο στόχο της Ιρλανδικής Πολιτικής Αεροπορίας

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Ιρλανδίας ερευνά τις εκθέσεις φωτεινών σημάτων και UFO από τη νοτιοδυτική ακτή της Ιρλανδίας, όπως αναφέρει σε δημοσιεύματα του το Αγγλικό BBC.

Οι υποψίες ξεκινάνε από τις 6:47 τοπική ώρα την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, όταν η πιλότος της British Airways ήρθε σε επαφή με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου Shannon, για να μάθει αν υπήρχαν στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, γιατί σύμφωνα με αυτή, υπήρχε κάτι «κινούμενο με γρήγορη ταχύτητα».

Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ανέφερε ότι δεν υπήρχαν τέτοιες ασκήσεις, και η πιλότος που πετούσε από την καναδική πόλη του Μόντρεαλ προς το Χίθροου, δήλωσε ότι υπήρχε ένα αντικείμενο με “πολύ έντονο φως” που είχε βγει επάνω στην αριστερή πλευρά του αεροσκάφους και μετά κατευθύνθηκε προς τα βόρεια. Αναρωτιόταν βέβαια τι θα μπορούσε να ήταν αλλά όπως εξήγησε δεν φαινόταν να ήταν κάτι επικίνδυνο έτσι ώστε να προκληθεί σύγκρουση.

Ένας άλλος πιλότος από αεροπλάνο της αεροπορικής εταιρείας Virgin ανάφερε ότι ίσως είναι ένας μετεωρίτης ή άλλο αντικείμενο που μπαίνει στην ατμόσφαιρα της γης και όπως εξήγησε υπάρχουν “πολλά αντικείμενα που ακολουθούν το ίδιο κομμάτι” και ήταν επίσης έντονα φωτισμένα.

Μετέπειτα από τις λιγοστές αναφορές σκαφών την συγκεκριμένη μέρα για «ασυνήθιστη αεροπορική δραστηριότητα», η Ιρλανδική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (IAA) δήλωσε ότι θα διερευνήσει το περιστατικό στα πλαίσια εμπιστευτικής έρευνας.

Ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε ότι δεν θα ήταν σκόπιμο ο αερολιμένας να σχολιάσει την έρευνα της Πολιτικής Αεροπορίας.