Home Τεχνολογία Αυτόνομο ταξί της Amazon κυκλοφορεί στους δρόμους της Καλιφόρνια (βίντεο)

Αυτόνομο ταξί της Amazon κυκλοφορεί στους δρόμους της Καλιφόρνια (βίντεο)

Εργαζόμενοι της εταιρείας Zoox η οποία ανήκει στην Amazon μετακινούνται τις τελευταίες μέρες με τα αυτόνομα ταξί που κατασκευάζει η Zoox. Τα οχήματα δεν έχουν τιμόνι ή πεντάλ και διαθέτουν ένα σύστημα διεύθυνσης σε τέσσερις τροχούς που τους επιτρέπει να αλλάζουν κατευθύνσεις χωρίς να χρειάζεται να κάνουν όπισθεν.

Τα στελέχη της Zoox δήλωσαν ότι η εταιρεία ξεκίνησε τις δοκιμές αφού έλαβε έγκριση από το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Καλιφόρνια την περασμένη εβδομάδα. Η άδεια δεν είναι για όλους τους δημόσιους δρόμους της πολιτείας. Οι δοκιμές περιορίζονται επί του παρόντος στη μεταφορά εργαζομένων της Zoox σε μια δημόσια διαδρομή περίπου δύο χλμ. μεταξύ δύο κτιρίων γραφείων στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη πόλη Φόστερ Σίτι της Καλιφόρνια, με ταχύτητες έως και 60 χλμ./ώρα. Η Zoox δεν έχει πει πόσο μεγάλος είναι ο δοκιμαστικός της στόλος, αλλά τα στελέχη είπαν ότι έχουν κατασκευάσει περίπου 100 αυτόνομα ταξί τα οποία φέρουν το όνομα της εταιρείας.

Η Zoox ιδρύθηκε το 2014 και η Amazon την εξαγόρασε το 2020 όταν η νεοφυής εταιρεία παρουσίασε το ηλεκτρικό ρομποταξί της που προορίζεται για χρήση σε υπηρεσίας μεταφοράς επιβατών μέσω πλατφόρμας που κάποιος θα χρησιμοποιεί για να καλέσει το αυτόνομο όχημα να τον παραλάβει από το σημείο που βρίσκεται για να τον μεταφέρει όπου επιθυμεί.

Από naftemporiki.gr