Home Τεχνολογία Εταιρεία παρουσίασε ασπίδα αορατότητας ανθρώπων

Εταιρεία παρουσίασε ασπίδα αορατότητας ανθρώπων

Η ικανότητα της αορατότητας αποτελεί ένα ζητούμενο από τις απαρχές της δημιουργίας των πρώτων ανθρώπινων πολιτισμών. Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας επέτρεψε από τα τέλη του 20ου αιώνα να ξεκινήσουν προσπάθειες δημιουργίας τεχνολογιών που κάνουν αόρατα από την κοινή θέα αντικείμενα ή ανθρώπους.

Έχουν κάνει την εμφάνιση τους διάφορα τέτοια συστήματα με την ερευνητική κοινότητα να προσπαθεί να φτιάξει κάποιο μηχανισμό όσο το δυνατόν πιο μικρό πρακτικό, ένα σύστημα που να πλησιάζει το μανδύα που έκανε τον Χάρι Πότερ αόρατο. Η βρετανική εταιρεία Invisibility Shield Co. ανακοίνωσε το 2022 ότι ξεκινά τη δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος αορατότητας και μετά από διάφορες δοκιμές παρουσιάζει ένα σύστημα που θεωρεί ότι είναι και διακριτικό και αποτελεσματικό στο να κρύβει από την κοινή θέα έναν άνθρωπο.

Η τεχνολογία

Η συσκευή έχει πλάτος 1,5 μέτρα και το ύψος της είναι ρυθμιζόμενο φτάνοντας αν χρειαστεί τα δύο μέτρα. Είναι κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας πολυανθρακικό υλικό. Χρησιμοποιώντας μια διάταξη φακών κατασκευασμένη με ακρίβεια, το φως που ανακλάται από το άτομο που στέκεται πίσω από αυτή την ασπίδα αορατότητας κατευθύνεται μακριά από το άτομο που βρίσκεται μπροστά της.

«Οι φακοί σε αυτήν τη διάταξη είναι προσανατολισμένοι έτσι ώστε η κάθετη λωρίδα φωτός που αντανακλάται από το όρθιο/σκυμμένο άτομο να διαχέεται όταν απλώνεται οριζόντια περνώντας από το πίσω μέρος της ασπίδας», αναφέρει η εταιρεία που αναζητά χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση και μαζική παραγωγή της συσκευής της σε μια από τις δημοφιλείς διαδικτυακές πλατφόρμες χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με την εταιρεία η ασπίδα της είναι πιο αποτελεσματική σε ομοιόμορφα φόντα όπως το γρασίδι, το φύλλωμα, η άμμος και ο ουρανός. «Τα φόντο με καθορισμένες οριζόντιες γραμμές λειτουργούν εξαιρετικά καλά και αυτά μπορεί να είναι φυσικά χαρακτηριστικά όπως ο ορίζοντας ή ανθρωπογενή χαρακτηριστικά όπως τοίχοι, ράγες ή ζωγραφισμένες γραμμές» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Invisibility Shield Co.

Πηγή: Naftemporiki.gr