Home Τεχνολογία Η Apple θα κατασκευάσει προσωπικά ρομπότ

Η Apple θα κατασκευάσει προσωπικά ρομπότ

Ψάχνοντας το επόμενο επαναστατικό προϊόν για να διατηρηθεί στην κορυφή της αγοράς και αφού η ανάπτυξη ενός αυτοκινήτου γνώρισε πρόωρο τέλος, η Apple αποφάσισε να επικεντρωθεί στη ρομποτική. Σύμφωνα με τον Mark Gruman του Bloomberg, η εταιρία εξερευνά τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός προσωπικού ρομποτικού βοηθού.

Η ανάπτυξη βρίσκεται σε πολύ πρώιμα στάδια, έχει ως στόχο όμως ένα κινητό ρομπότ το οποίο θα κινείται αυτόνομα στο σπίτι, ενώ ήδη έχει κατασκευάσει μία επιτραπέζια συσκευή η οποία κινεί μια οθόνη, με στόχο να μιμείται τις κινήσεις του κεφαλιού και να “κλειδώνει” σε έναν άνθρωπο, για καλύτερη εμπειρία video κλήσεων.

Η Apple εξερευνά αλγορίθμους για πλοήγηση και υπεύθυνο για την ανάπτυξη των προσωπικών ρομπότ είναι το τμήμα οικιακών συσκευών. Επίσης, ορισμένοι μηχανικοί από το αποτυχημένο project αυτοκινήτου, έχουν μεταφερθεί σε αυτήν την ομάδα.

Ωστόσο τα ρομπότ δεν είναι τόσο απαραίτητα όσο είναι τα τηλέφωνά μας σήμερα και η Apple ανησυχεί για το αν ο κόσμος θα πληρώσει για τα ρομπότ που έχει στο μυαλό της. Τα στελέχη της εταιρίας δεν μπορούν ακόμα να καταλήξουν σε συμφωνία για το αν η Apple πρέπει να συνεχίσει να επιδιώκει αυτόν το στόχο.

Πηγή: unboxholics.com